avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 833 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Depunerea unui opis la dosar se timbreazã?
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Depunerea unui opis la dosar se timbreazã?

vreau si eu unraspuns la o intrebare,,,,la depunerea unui opis in instanta trebuie taxa de timbru ? cum se stabileste taxa si de catre cine ?
Cel mai recent răspuns: ContSters278235 , utilizator 11:26, 21 Ianuarie 2013
Legea nr.146/1997, privind taxele judiciare de timbru publicată în Monitorul Oficial 27/2012, modificată prin Legea 20/2012.
Trebuia să precizaţi ce depuneţi cu opisul respectiv. Dacă este vorba despre înscrisuri şi/sau alte probe, nu trebuie să timbraţi. Cererile care nu modifică valoarea taxabilă sau caracterul cererii iniţiale nu se timbrează. Puteţi citi, mai jos, art. 13 din Ordinul nr. 760/C/1999 privind aprobarea Normelor metodologice pentru aplicarea Legii nr. 146/1997 privind taxele judiciare de timbru.
ART. 13
Nu se timbrează cererile depuse în cursul judecăţii şi care nu modifică valoarea taxabilă sau caracterul cererii iniţiale, ca de exemplu: cererea cu care se depune lista de martori, cererea pentru precizarea domiciliului ales sau pentru schimbarea domiciliului, cererea pentru depunerea recipiselor de consemnare şi a chitanţelor de plată a sumelor ce reprezintă onorarii pentru experţi, pensii de întreţinere şi altele.
Da,am inteles ,,,este vb despre depunerea la dosar cu probe cu inscrisuri ( facturi si chitante ),,,multumesc mult persoanelor ce m-au sfatuit,,,,toata stima

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

O cerere de interventie accesorie in interesul paratului se timbreaza? leusan leusan In cazul cererii de intervenient in sprijinul paratei se taxeaza cererea si daca da cat? (vezi toată discuția)
Intervenientul în interesul pârâtului trebuie sã timbreze? leusan leusan Exista urm situatie. Un intervenient accesoriu in favoarea paratului este obligat de instanta la plata taxei de timbru egala cu a reclamantului,desi ... (vezi toată discuția)
Taxa timbru legalizare hotarare Georgelius Georgelius Buna ziua, Astazi am vrut sa legalizez la judecatorie o sentinta civila prin care s-a luat act de o tranzactie privind iesirea din indiviziune a 2 ... (vezi toată discuția)