avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 328 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul, calculatorul meu şi ... Atac virusi
Discuție deschisă în Dreptul, calculatorul meu şi internetul

Atac virusi

De mai mult timp PC-ul meu se viruseaza, ca si altele. In ultima vreme, este chiar suparator. Apelind la un specialist si verificind dupa IP-ul de unde au fost trimisi, am descoperit ca este firma "SC VOXILITY SRL" din Bucuresti. Am sunat la ei incercind sa rezolv problema pe cale amiabila. Raspunsul a fost ca... serverele lor sint inchiriate catre clienti seriosi. Atit. Nu am mai putut lua legatura cu ei. Ce cale credeti ca as putea sa urmez pentru a stopa atacurile lor?
Cel mai recent răspuns: Epuree , utilizator 22:10, 28 Ianuarie 2013
Hai sa o luam cu inceputul .Ce specialist ati contactat si ce anume a facut acesta pentru a ajunge la concluzia ca virusii vin de la Voxility? Mai exact, cum adica "au fost trimisi de la Voxility"?
Daca aveti anti virus, anti spyware actualizate la zi si firewall este putin probabil sa aveti probleme. Si totusi aveti :). Deci probabil ceva nu functioneaza cum trebuie.
Intrati cumva pe site-uri porn, warez sau deschideti mailuri de genu "Vezi poze incendiare cu bianca lu' bote" ?

Sunt zeci de modalitati de a fi virusat. Trebuie atentie. Nu se deschide nici un email care nu contine date veridice. Nu se acceseaza nici un link din emailuri care arata ciudat. Se montaza un router mai scump (nu din cele sub 100 lei). Nu se instaleaza prea multe anti-spam, anti-virusi, anti-spy pentru ca isi pot da in cap unul la altul. Utilizati eventual o solutie completa de la un producator de marca. Marea atentia la stick-urile pe care le folositi. Se viruseaza f.f. usor. Dezactivati Autorun la toate dispozitivele - DVD, stick. HDD extern. Ajunge ca un computer din retea sa fie virusat iar acesta va scana intreaga retea la care e conectat si va incerca sa se propage folosind diverse metode. Multi nici nu isi dau seama ca ii viruseaza pe altii. Folosind un router calculatorul nu mai poate fi accesat direct, deci e mult mai protejat.
Am un site care a fost virusat cu un virus URL: ... , avast afisa ca fiind siteul virusat.
Am avut adresa de email virusata, virusul trimetea emailuri pe unde avea chef.
Te intreb, TicuRoman, cu ce sunt eu vinovata ca intra hotul in curtea mea ia toporul si-ti da in cap? Cred ca ar trebu sa sesizati proprietarul siteului, asa cum ati facut, si sa rezolvati pe cale amiabila. In cazul in care un site este virusat si nu se poate detecta exact problema, asa cum a fost in cazul meu, a trebuit sa reinstalez intregul site, deci nu este ceva simplu.
Clienti lor sunt seriosi dar cei care se ocupa de virusi nu sunt seriosi si de regula nu au nimic in comun cu administratorii/proprietarii siteului/serverului.
Fiul meu a descarcat ceva de pe net si hop virusul, ceva de genul: suntem politia plateste 400 lei in contul ...... ca ai descarcat ilegal etc. El s-a prins repede ca se pricepe la informatica. Noi avem mai multe calculatoare conectate la aceeasi retea de net (la acelasi cablu) iar virusul a aparut doar pe calculatorul lui pe care a descarcat ceva, deci virusul era in calculatorul lui. Siteul in cauza este foarte cunoscut si descarca de mai multi ani cate ceva de acolo, deci nu as spune ca este un site neserios.
Eu cred ca ar trebui sa reinstalati windows-ul si sa nu accesati siteul cu probleme o perioada pana rezolva ei siteul.
Si eu am site-ul gazduit pe serverele unei firme SC xxxxx SRL din Cluj, printr-un contract de inchiriere hosting si eu raspund de continutul site-ului nu firma de hosting care mi-a inschiriat cu contract spatiul de pe serverele lor. Deci, eu cred ca cel care a inchiriat spatiul este proprietarul ,,toporului'' cu care-si face treaba hacker-ul. La mine urmareau platile on-line, deci conturile bancare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Portalul instantelor viruseaza computerele dandanaua dandanaua De cand s-a schimbat portalul, in momentul in care il deschid imi intra automat si niste site-uri idioate cu reclame sexi, jocuri si altele asemenea. De cateva ... (vezi toată discuția)
Cineva s-a folosit de e-mailul meu justmyself justmyself buna ziua. de curand mi-am dat seama ca cineva s-a folosit de e-mailul meu pentru a-mi afla parola de pe un forum unde eu am si un cont.as vrea sa stiu, daca ... (vezi toată discuția)
Conturi sparte de hackeri alinarms alinarms mi s-au spart toate conturile yahoo de catre hackeri, un singur cont am reusit sa il recuperez. cineva are acces permanent la PCul meu. ieri mi-a instalat ... (vezi toată discuția)