avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 515 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA Recuperare TVA
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

Recuperare TVA

Sunt mai nou in chestia asta si vreau si eu sa stiu ce inseamna mai exact recuperarea de TVA si cum aflu cat am de recuperat daca este. Pot apela la cineva sa se ocupe de chestia asta daca am de recuperat si daca da imi puteti recomanda ceva.
Cel mai recent răspuns: Smart Contab Expert S.R.L. , Contabil 18:25, 10 Februarie 2009
buna seara!sunt noua in domeniul contabilitatii si as avea nevoie de putin ajutor:sunt interesata de recuperarea tva-ului si nu stiu cum se procedeaza,dar cred ca din declaratia 100(declaratia privind tva--ul ) se vede care este sume negativa /suma de recuperat.Insa inainte de a ajunge la administratie financiara as vrea sa stiu care sunt dejavantajele acestiu procedeu si care sunt pasii de urmat.multumesc anticipat
Da cat poti....ia cat iti trebuie!!!:D
declaratia nu este 100 ci 300, daca aveti de recuperat sub 5000 de lei, bifati obtiunea din decont.In functie de calificativul pe care il aveti ca societate se va rezolva cererea sau nu.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Tva deductibil beto beto am luat o masina in leasing pe firma si am tva deductibil cum trebuie sa fac sa scot tva daca iarna asta eu nu am lucrat pe firma nimic mentionez ca am o firma ... (vezi toată discuția)
Nedepunerea declaratiilor 100, 300, 010 la termen aladintravel aladintravel Buna ziua! Am avut un contabil care a decedat la inceputul anului 2009. In luna mai am sistat activitatea firmei la Reg. Comert, pe 3 ani. Nu am stiut ca se ... (vezi toată discuția)
Export intr-un stat non ue, regimul tva-ului robertdrilea robertdrilea Buna ziua, Firma noastra a realizat un import de marfa dintr-un stat NON UE pentru care am platit deja TVA-ul. Urmeaza in zilele urmatoare sa exportam ... (vezi toată discuția)