avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 878 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Executarea unei sentinte judecatoresti cand se face?
Discuție deschisă în Executare silită

Executarea unei sentinte judecatoresti cand se face?

Cand se pune in aplicare o sentinta judecatoreasca data de instanta fiind vorba de o ordonanta presedintiala? s-a facut recurs la aceasta hotarare este data impotriva unei firme si nu impotriva persoanelor care stau efectiv in casa , si totusi executorul vrea sa puna in aplicare sentinta fara sa fie definitiva si irevocabile.Astept urgen raspuns ca luni dimineata urmeaza evacuarea multumesc
Cel mai recent răspuns: clautugui , utilizator 11:30, 19 Ianuarie 2013
Eu doresc sa nu se faca evacuarea decat conform legii, cu o hotarare definitiva si irevocabila in numele persoanelor ce locuiesc in casa nu cu o sentinta a unei instante de judecata la care am facut recurs si care este pe numele de firma. Tin sa mentionez ca firma care este silita sa predea bunul imobil nu are sediul si nici punctul de lucru acolo. In concluzie pe baza unei sentinte la care am recurs se poate face evacuarea unor persoane ce locuiesc in casa? Am platit cautiune pentru suspendarea executrii am facut contestatie la executare . Executorul nu tine cont de aceste lucruri
Ordonantele presedintiale sunt executorii de drept, ele se pun in executare imediat. Ele pot fi executate inaintea definitivarii lor si fara sa fie investite cu formula executorie.

Daca ati formulat contestatie si ati cerut suspendarea, DACA SE ADMITE cererea de suspendare a executarii, cu siguranta executorul va tine cont.
Daca hotararea nu este definitiva,pe cale de consecinta nu exista titlu executoriu si atunci firesc se pune intrebarea asupra temeiniciei si legalitatii interventiei executorului judecatoresc
In situatia in care hotararea instantei a fost atacata in termen legal,executorul detine obligatia sa astepte hotararea definitiva
Aveti dreptul sa sesizati oficial forul ierarhic superior al bej,respectiv unej
[ link extern ] /
Da s-a atacat in termen de 5 zile hotararea instantei si mai mult am adus la cunostinta executorului ca am facut recurs unde o fost formulata si cererea de suspendare a executarii sentintei civile . Am Certificat de Grefa de la tribunal dar nu doreste sa opreasca evacuarea celor ce stau in casa . Am facut si actiune impotriva Procesului verbal al executorului de catre persoanele ce locuiesc in casa . OK bun dar este o Ordonanta Presedentiala pe numele unei firme si cu persoanele din casa ce faci? care nu au legatura cu firma.Nu trebuie executorul sa vina sa constate cine locuieste in acea casa si sa se faca actiune pe numele lor? Locuiesc in casa din 1960 iar una din ele nu are alt domiciliu si este perioada cand nu se fac evacuari . Evacuarea va avea loc LUNI acum la ora 10 iar pentru contestatie si suspendare inca nu am primit termen deoarece s-a gresit completul de judecata si s-a amanat am si incheierea de sedinta si urmeaza un nou termen CE FAC IN CAZUL ASTA ? HELP ME ? executorul spune ca ne da afara si in caz de castig la recurs ma baga in casa din nou dar ce sunt mingie de ping-pong
Imi cer scuze de ortografie dar nu pot dormii noaptea si nu mai stiu ce sa fac cum sa-l opresc pe expert 4 avocatii imi spun ca e abuz plus un fost sef de sectie de politie plus un politist din zona cu pricina si un procuror care tot asa a spus . Daca vine cu jandarmii ce fac ma bat cu ei ? Eu nu tin sa nu predau casa sa o evacuez dar sa fie ca la carte facut nu altfel ca pana la urma viata bunicii si a mamei e mai imp decat o casa la munte
Doresc sa ma ajutati cum sa-l impiedic pe executor trebuie sa ma leg de ceva . Am sa-i spun eu toate astea dar trebuie sa fie ceva de care sa tina cont .Ce sfat imi dati multumesc mult din suflet pt ajutor . Pt mine a contat nespus de mult sa comunic cu dvs numai ca m-am mai descarcat un pic ca stau si ma gandesc la nu mai pot scrie scuze

Ultima modificare: Sâmbătă, 19 Ianuarie 2013
gi-jane2, moderator

Alte discuții în legătură

Suspendare executare silita - caz social dumitru2000 dumitru2000 X a incheiat cu Y - proprietar care si-a redobandit casa in baza legii 10 - un contract de inchiriere pe 1 an. La sfarsitul anului Y nu a mai vrut sa ... (vezi toată discuția)
Evacuare locatari ContSters194995 ContSters194995 Buna ziua, In urmatorul caz: o casa este proprietatea parintilor. Casa este executata silit si adjudecata. In casa locuiesc, avand domiciliile acolo, copiii ... (vezi toată discuția)
Executare silita fara titlu executoriu? dandanaua dandanaua X ii vinde lui Y o casa, prin contract autentificat la notar, dar la un pret aproape derizoriu (avea urgent nevoie de bani). X ramane si locuieste in ... (vezi toată discuția)