avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 791 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Executarea unei sentinte judecatoresti cand se face?
Discuție deschisă în Executare silită

Executarea unei sentinte judecatoresti cand se face?

Cand se pune in aplicare o sentinta judecatoreasca data de instanta fiind vorba de o ordonanta presedintiala? s-a facut recurs la aceasta hotarare este data impotriva unei firme si nu impotriva persoanelor care stau efectiv in casa , si totusi executorul vrea sa puna in aplicare sentinta fara sa fie definitiva si irevocabile.Astept urgen raspuns ca luni dimineata urmeaza evacuarea multumesc
Cel mai recent răspuns: clautugui , utilizator 11:30, 19 Ianuarie 2013
dar dvs, persoanele fizice care locuiesc in casa efectiv in baza carui titlu stati acolo ? contract de inchiriere cu firma ? stati abuziv ? aveti adresa din buletin la adresa de unde urmeaza sa fiti evacuati ? intreb deoarece spuneti ca firma nu are nimic comun cu persoanele fizice care locuiesc efectiv in imobil.

Da, a fost casa lor s-a dat firmei "x" si prin inginerii financiare s-a facut un contract de vanzare cumparare abuziv cu o alta firma"y" ce a facut aceasta actiune de evacuare. Exista pe rol un proces de anulare a acestui contract in faza de apel . inainte de a se face acest contract de vanzare cumparare intre cele 2 firme , firma pacalita "X"a facut si un contract de comodat cu cele 2 persoane din casa timp de 20 de ani . Bunica are pe buletin trecuta adresa de la casa respectiva , casa a fost construita de catre ea din 1960 numai ca s-au facut unele greseli si s-a ajuns la aceasta situatie In viata mai castigi dar mai si pierzi dar mai sunt si alte cai neortodoxe din partea unora Acel dosar de anulare a C-V e alta poveste .
Ultima modificare: Sâmbătă, 19 Ianuarie 2013
laurentiuion, utilizator
situatia e mult mai complexa decat o expuneti dvs. Oricum banui ca aveti avocat angajat si si acesta v-ar putea lamuri asupra unor aspecte.
parerea mea este ca luni la ora 10 cand vine executorul sa evacueze firma sa sunati la 112 si le explicati politistilor i-ati chemat deoarece executorul vrea sa o execute pe bunica dvs care are domiciliul in acte la adresa de evacuare si ca nu are nimic a face cu firma.
probabil ca vor trebui facute ceva plangeri penale.
Da am avocat si am vorbit si cu inca alti 4 avocati care stiu povestea si toti spun ca este un abuz si o incalcare de lege plus ca atunci cand a venit marti executorul pe la ai mei sa intrebe daca ies de buna voie ai mei s-au speriat si am sunat si la politie a veenit un domn politist care a spus acelas lucru ca nu are voie apoi am vorbit si cu un procuror acceasi concluzie si la el. Da am sa chem 112 politia, cred ca se merge si pe intimidare deoarece partea adversa nu este usa de biserica. Am facut greseli recunosc nu tin sa mor pentru casa asta putem iesi dar parca e prea bataie de joc si vreau sa vad daca toate instantele ma da afara din casa si nu imi da si mie castig de cauza , daca nu am castig de cauza asta e imi iau parintii si pa.Important e sa ii am pe ei in viata case tot am sa fac daca voi fi sanatos Scuze nu am citit mesajul mai trimiteti odata e prima data cand fol un forum multumesc
O seara buna si multumesc de sfaturi si numai bine
Ultima modificare: Sâmbătă, 19 Ianuarie 2013
gi-jane2, moderator
Va rog sa-mi spuneti ce legatura este intre familia dvs si firma X cea care a vandut casa firmei Y? daca ati precizat si nu am sesizat eu, imi cer scuze...
Pot sa va dau urmatoarele lamuriri:
- dvs. ati cerut suspendarea care nu s-a acordat inca (ati zis ca nici termen nu s-a dat inca), trebuia sa cereti o suspendare provizorie pana la acel termen si atunci executorul nu poate face nimic; doar cererea de suspendare depusa nu va ajuta; deci de acest aspect nu va puteti lega...
- daca familia dvs. locuieste in acea casa in baza unui titlu, in speta un contract intre ea si firma x, atunci executorul nu ii poate evacua pe parintii/bunicii dvs., intrucat nicio evacuare nu se face intre 1.dec-1 martie, decat daca creditorul (scuzati cacofonia) face dovada ca debitorii au si alta locuinta in care se pot muta sau daca OCUPA CASA FARA TITLU/ABUZIV. In consecinta, existenta unui titlu il impiedica pe acel executor sa ii evacueze, cel putin pana la 1 martie (daca nu se suspenda executarea intre timp).
- existenta unui proces pt anularea contractului de v-c intre x si y, de asemenea nu va ajuta in acest caz.
Pt alte intrebari sau daca am inteles ceva gresit, va rog sa nu ezitati sa intrebati, va voi raspunde.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Suspendare executare silita - caz social dumitru2000 dumitru2000 X a incheiat cu Y - proprietar care si-a redobandit casa in baza legii 10 - un contract de inchiriere pe 1 an. La sfarsitul anului Y nu a mai vrut sa ... (vezi toată discuția)
Evacuare locatari ContSters194995 ContSters194995 Buna ziua, In urmatorul caz: o casa este proprietatea parintilor. Casa este executata silit si adjudecata. In casa locuiesc, avand domiciliile acolo, copiii ... (vezi toată discuția)
Executare silita fara titlu executoriu? dandanaua dandanaua X ii vinde lui Y o casa, prin contract autentificat la notar, dar la un pret aproape derizoriu (avea urgent nevoie de bani). X ramane si locuieste in ... (vezi toată discuția)