avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1010 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită poprire pe sume provenite din punerea in executare a ...
Discuție deschisă în Executare silită

poprire pe sume provenite din punerea in executare a unei hotarari judecatoresti.

Concret:Printr-o sentinta definitiva si irevocabila se acorda persoanei drepturi banesti cuvenite anterior (diferente de salariu, sporuri).Angajatorul, intr-un tarziu, incepe sa faca platile respective. La momentul la care se platesc sumele, peroana nu mai este angajata respectivei societati. Totusi, la aceasta societate, apare un executor judecatoresc care, in baza unui titlu, solicita sa se faca poprire pe sumele pe care le are de primit fostul angajat (repet: sume acordate printr-o hot.jud.)Este posibila aceasta poprire (executare silita)?
Cel mai recent răspuns: ciovica , utilizator 18:06, 10 Februarie 2009
Nu inteleg sensul intrebarii. Ce legatura are faptul ca societatea datoreaza o suma de bani fata de o persoana fizica cu faptul ca acea persoana fizica nu mai este salariatul acelei persoane juridice? Poate sa faca poprire pe aceste sume, iar societatea respectiva dobandeste astfel calitatea de tert poprit.
Păi dacă executorul vine la societatea care trebuie să plătească (debitor, carevasăzică), cum dobîndeşte ea, societatea, după poprire (poprirea a ce?) calitatea de terţ poprit? Parcă era debitor, urmărit...

:)
:"> N-ati prea fost atent domnule Themis. Este voarba de o datorie pe care fostul angajat o are fata de un alt creditor. Sunt doua raporturi juridice. Acum sunt sigur ca v-ati dumirit.B-)
Iap! Corect! Mea culpa :">!
Domnule, prin sentinta civila nr...,s-a dispus:obligarea paratei (angajator) la plata, către X (angajat-reclamant), a sumei de 10000 lei (sa zicem)reprezentând drepturi banesti, reactualizate la zi, pentru perioada...Angajatorul va pune in executare dispozitiile hot.jud.Apare executorul judecatoresc si zice:Fostul tau angajat, X, a luat de la Y, prin contract la notar,15000 lei si nu i-a achitat la termen. Punem poprire pe cei 10000 pe care ii are de luat de la tine, in baza hot.jud.Pot ei sa popreasca intreaga suma de 10000 pe care omul o are de luat (astia 10000 sunt toti banii si angajatorul ii plătea lui X pe toti o data(o singura transa).

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Poprire pe 100% din drepturile banesti cuvenite? dandanaua dandanaua s-a pus o intrebare interesanta.cunosc si eu o situatie similara si as fi curioasa sa stiu raspunsul la speta:Domnule, prin sentinta civila nr...,s-a ... (vezi toată discuția)
Tert poprit Ersin Dervis Ersin Dervis Buna ziua ! Am o intrebare referitoare la tertul poprit, eu desfasor o activitate care in anumite situatii necesita incheierea unor contracte de prestari ... (vezi toată discuția)
Poprire de salariu ildi_baby ildi_baby buna ziua. speta de fata este urmatoarea: contestatie la executare: tertul poprit (societatea comerciala angajatoare a debitorului) contesta sentinta prin ... (vezi toată discuția)