avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1040 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... poprire pe 100% din drepturile banesti cuvenite?
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

poprire pe 100% din drepturile banesti cuvenite?

s-a pus o intrebare interesanta.cunosc si eu o situatie similara si as fi curioasa sa stiu raspunsul la speta:Domnule, prin sentinta civila nr...,s-a dispus:obligarea paratei (angajator) la plata, către X (angajat-reclamant), a sumei de 10000 lei (sa zicem)reprezentând drepturi banesti, reactualizate la zi, pentru perioada...Angajatorul va pune in executare dispozitiile hot.jud.Apare executorul judecatoresc si zice:Fostul tau angajat, X, a luat de la Y, prin contract la notar,15000 lei si nu i-a achitat la termen. Punem poprire pe cei 10000 pe care ii are de luat de la tine, in baza hot.jud.Pot ei sa popreasca intreaga suma de 10000 pe care omul o are de luat (astia 10000 sunt toti banii si angajatorul ii plătea lui X pe toti o data(o singura transa), punand astfel in executare hot.jud.data in favoarea lui X (contractul lui cu Y fiind alta mancare de peste).
Cel mai recent răspuns: dandanaua , utilizator 00:58, 22 Februarie 2009
Angajatul x ar trebui sa formuleze contestatie la executare. Eu apreciez ca nu putea fi luata toata suma, intrucat este vorba de venituri din munca pentru care executarea are un regim special.
E doar o speta sau e caz real?

av. Ileana Schwarz
Din pacate, este caz real, oamenii imi sunt buni prieteni si au picat in plasa unor nemernici, iar eu am impresia ca o parte din executorii din orasul lor sunt pe mana cu diversi camatari si fac tot felul de chestii, am mai auzit si pe altii plangandu-se.Prietenii mei asteapta de vreo 7-8 luni sa-si primeasca banii pe hotararea judecatoreasca (sunt drepturi banesti pentru ultimii 3 ani de munca), iar camatarului, in realitate, nu mai au sa-i dea bani, pentru ca i-au dat si niste monstruoase dobanzi lunare si uma imprumutata, dar nu i-au dat-o pe toata o data, ci in rate, iar asta a zis ca merge la notar sa desfiinteze contractul cand ii vor da ultima rata, insa nu a mai vrut, ci s-a dus la executor fara sa mai recunoasca, evident, ca si-a primit banii.Oricum, cu dobanzi cu tot am inteles ca i-ar fi dat aproape de 3 ori cat au imprumutat.Ciudata mi se pare atitudinea celor de la fostul loc de munca, insa contabilii cand vad ca au oamenii bani de luat (mai ales daca ei nu au) si daca nici nu mai lucrezi acolo, sunt fericiti -sa ti-o faca-.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Poprire pe sume provenite din punerea in executare a unei hotarari judecatoresti. ciovica ciovica Concret:Printr-o sentinta definitiva si irevocabila se acorda persoanei drepturi banesti cuvenite anterior (diferente de salariu, sporuri).Angajatorul, intr-un ... (vezi toată discuția)
Dobanzi exagerate ela_ela1974 ela_ela1974 buna ziua suntem un grup de persoane care nu stim cui sa ne adresam poate ne ajutati eu va dau ex meu si restul sunt in aceasi situatie. Am luat un imprumut ... (vezi toată discuția)
Executare silita popescuedi popescuedi daca este cineva care ma poate lamuri in urmatoare privinta ; in urma unei hotarari judecatoresti ramasa definitiva in luna august 2008 si care ma obliga la ... (vezi toată discuția)