avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 580 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită dobanzi exagerate
Discuție deschisă în Executare silită

dobanzi exagerate

buna ziua
suntem un grup de persoane care nu stim cui sa ne adresam poate ne ajutati eu va dau ex meu si restul sunt in aceasi situatie.
Am luat un imprumut de la CAR de 15000 lei pe o perioada de 5 ani in 2 ani tot ce am platit suma de 10000 lei sa bagat la dobanda atat trebuia sa platesc dobanda pe 5 ani ,am fost data la executor judecatoresc de atunci am mai platit 6000 lei care si acei bani tot pe dobanda sau dus acum cand am solicitat o hartie sa vad cat mai am de platit surpriza mai am de platit 19000 lei deci o suma mai mare decat cea imprumutata pe langa cei 16000 lei platiti pana acum .in acest ritm noi nu vom termina imprumutul nici dupa moarte tot ce se retine se baga la dobanzi .este posibil asa ceva astea se numesc camatari cu acte .
Cel mai recent răspuns: IMicro Bucuresti , Consilier juridic 10:23, 19 Februarie 2016
~ Conținut șters la cerere ~
Cind ati facut imprumutul nu v-au dat si un contract cu conditii? Vedeti ce scrie in el, cat este dobanda? In functie de ce scrie in contract, puteti sa apelati la un avocat.
conform graficului dobanada pe aceasta suma era de 10000 lei pe o perioada de 5 ani iar ei in 2 ani au tras toata dobanda. Si la soldul imprumutului doar 1000 lei si dupa in 2 ani m- au dat la executor si au reluat dobanda la soldul imprumutului si de atunci tot ce trage baga doar la dobanda
Dacă vă veți uita pe grafic o să vedeți că era normal ce au făcut ei. Nu puteți dintr-o rată de 5 lei să plătiți și dobânda de 4,5 lei și să și se plătească din credit mai mult de 0,5 lei.
În primii ani de credit dobânda este mai mare, pentru că se calculează la o sumă mai mare. Cum rata e meeur fixă, și cât mai mică, atunci majoritatea sumei reprezentând rata este dobânda.
În executare se iau prima dată dobânzile și penalitățile, abia apoi principal credit, dacă mai au din ce să îl iau, aceasta este regula legală de imputație a plății.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Executare silita credit bancar, poprire salariu gheorghitadinca gheorghitadinca In anul 2013, mi s-a infiintat poprirea pe salariu ca urmare a executarii silite realizata de Birou executor judecatoresc pentru suma totala de 12.708,75 ... (vezi toată discuția)
Semnare grafic de rambursare credit ipotecar ContSters185853 ContSters185853 Prin semnarea prezentului document, Imprumutatul declara ca a luat la cunostinta ca: 1. Valoarea ratei lunare poate fi afectata de anumiti factori externi (de ... (vezi toată discuția)
Dobanda banca STANCIU71 STANCIU71 Buna ziua. Am si eu o nelamurire. Am luat un imprumut de 20000 euro pe 25 ani cu 7,5% dobanda anuala. Timp de 10 ani am achitat lunar rata + dobanda, dobanda ... (vezi toată discuția)