avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 713 soluții astăzi
Forum Bani şi Afaceri ... Tendinţe în lumea creditării Dobanda banca
Discuție deschisă în Tendinţe în lumea creditării

Dobanda banca

Buna ziua. Am si eu o nelamurire. Am luat un imprumut de 20000 euro pe 25 ani cu 7,5% dobanda anuala. Timp de 10 ani am achitat lunar rata + dobanda, dobanda care a fost permanent mai mare ca rata , mai explicit ... dobanda lunara in grafic fiind mai mare la momentul luarii creditului si in permanenta scadere pana spre sfarsitul graficului. Ca in toate contractele bancare din ultimii ani banca a fost interesata sa incaseze majoritatea dobanzii in prima jumatate a perioadei de creditare, fapt pentru care desi ma apropii de jumatatea perioadei mai am de plata 15000 euro . Eu vreau sa aflu pentru situatia in care voi rambursa anticipat la acest moment restul de bani, avand in vedere ca rambursarea ar fi in 10 ani si nu 25 cum s-a calculat initial , banca este obligata sa recalculeze dobanda ca pentru 10 ani, iar in cazul in care dobanda platita pana la acest moment este mai mare decat dobanda calculata pe 10 ani aceasta sa imi restituie diferenta de dobanda? Cel putin asa vad eu problema

Alte discuții în legătură

Am contractat un credit bancar pe o perioada de 5 ani cu dobanda ... FRANCU_CONSTANTIN FRANCU_CONSTANTIN Am contractat un credit bancar pe o perioada de 5 ani cu dobanda fixa si rate egale anuale, insa am observat, din graficul de rambursare si din structura ratei ... (vezi toată discuția)
Dobanda datorata bancii in cazul platii anticipate ioanamihaela ioanamihaela Am platit anticipat un credit luat in iunie 2006 la una din bancile mari care detine un record de clienti nemultumiti. Am constatat ca dobanda incasata pana ... (vezi toată discuția)
Calculul debitului principal restant la un credit Catanic Catanic Buna ziua tuturor, De curand mi-a fost cesionat contractul de credit catre o firma de recuperare. Nu am sa dau detalii despre modul cum s-a ajuns aici(cu ... (vezi toată discuția)