avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 860 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Poprire de salariu
Discuție deschisă în Executare silită

Poprire de salariu

buna ziua.
speta de fata este urmatoarea:
contestatie la executare: tertul poprit (societatea comerciala angajatoare a debitorului) contesta sentinta prin care s-a admis validarea de poprire impotriva tertului poprit (al societatii angajatoare) pe argumentul ca debitorul care a luat creditul , nu mai este angajat in cadrul firmei lui, si ca el se preleveaza de obligatia platii debitului. Intrebarea este daca un debitor nu mai este in relatii de munca cu societata angajatore (care adat adeverinta la data luarii creditului a fost somat sa retina sumele, a fost admis validarea de poprire impotriva societatii respective) contesta obligatia lui de plata in solicitate in baza hot. def de validare de poprire, argumentand ca debitorul a carui venit nu i-a retinut nu mai este angajatul lui in prezent si ca el are obligatisa de a retine sumele pana la data cand debitorul era angajatul lui. pareri ?
Cel mai recent răspuns: ildi_baby , utilizator 22:23, 3 Noiembrie 2014
ildi_baby a scris:
are obligatisa de a retine sumele pana la data cand debitorul era angajatul lui. pareri ?

Are obligatia sa retina /vireze catre executor (sau creditor) sumele din veniturile periodice ale salariatului (debitorului), intre data la care a primit instiintarea de la executor si data la care salariatul a incetat raporturile de munca cu angajatorul.
Dar deja am o sentinta definitiva prin care tertul poprit este obligat la plata datoriei , deci el tine loc debitorului, chiar daca nu mai exista relatii intre tertul poprit(agajatorul) si debitorul (angajat, defapt in prezent fost angajat.)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Executare silita 2740826332154 2740826332154 daca un angajat a facut un imprumut bancar(pentru el personal)inainte de a se fi angajat la actualul loc de munca,imprumut pe care nu l-a platit si acum firma ... (vezi toată discuția)
Executare silita ContSters108914 ContSters108914 Raber SRL : Creditor Grecu SRL : Terţ poprit Cristea Ion : Debitor BIROUL EXECUTORULUI JUDECÃTORESC Barbu Gheroghe : Intimat Obiectul procesului este ... (vezi toată discuția)
Poprire salariu flawrin28 flawrin28 Am o executare silita infiintata si am primit instiintarea infiintarii popririi dar ma confrunt cu urmatoarea problema, firma nu prezinta interes in ... (vezi toată discuția)