avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 563 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... copii retinuti de bunica si tata
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

copii retinuti de bunica si tata

Buna seara! Fostul meu sot sa stabilit in alta tara din UE , dar a venit in tara si a introdus divortul . In momentul cand a venit , el a lasat o deltaratie notariala unde e specificat ca e de acord ca pastrez numele dobandit in timpul casatoriei si e de acord sa ramana copii spre educare si crestere la mine ! Aceasta declaratie a dato si avocatei sale sa o depuna la dosar . Intr-e timp eu am plecat in Italia ptr 2 luni ,si copii iam lasat cu o buna prietena cu care locuiam . Eu am fost de acord ca , fii mei sa mearga sa isi viviteze bunica cat sunt eu plecata , fara sa obiectez , dar m-am trezit ca nu iau mai lasat sa plece acasa , oprindui la ei ! Acum eu trebui sa ma intorc acasa si vreau sa iau copii inapoi , dar el le-a impus sa nu plece si sa stea acolo , cu toate ca ei vor acasa ! Va rog sa imi spuneti ce pot sa fac , suntem inca in divort ! Multumesc !X-(:D:(
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 13:16, 19 Ianuarie 2013
Eu nu le-am interzis acest lucru , dar eu ma intorc si am unde sa stau , am un apartament inchiriat , si nu vor sa imi dea copii , cu toate ca intelegerea mea cu el a fost notificata printr-o declaratie notariala , in care specifica acest aspent ! Copii vor sa vina dar el le interzice , cu toate ca acea bunica vitrega ii trimite sa cumpere bautura si tigari ! Eu din pacate nu am parinti !
Ultima modificare: Sâmbătă, 19 Ianuarie 2013
gi-jane2, moderator
Pai la momentul actual nu prea aveti ce face daca nu veniti inapoi. Tatal nu e obligat sa predea copilul prietenei. Trebuie sa veniti dvs si, daca va refuza, puteti sa porniti o actiune penala si una civila
Buna seara ! Domnul avocat eu precizez ca vin in tara pe data de 1 feb , si vreau sa iau copii acasa dar nu vor sa mi dea ! Va rog sa imi spuneti in ce consta acesta actiune penala si civila de care vorbiti dumneavoastra ! Multumesc!

Ultima modificare: Vineri, 18 Ianuarie 2013
nicoletab3, utilizator
avocat_lascoschi@yahoo.com a scris:

Daca minorii vor mergeti sa ii luati.
Daca apar probleme va puteti adresa justitiei pentru a obtine hotarare judecatoreasca.
Atentie!
Acesta va fi un proces separat care va avea loc cu bunicii.




Incercati sa mergeti sa luati minorii.
Daca ei vor pot merge cu dvs.
Evitati pe cat posibil un proces pentru ca dureaza si aveti dreptul sa ii luati daca ei vor.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Divort danielrau danielrau sunt divortat din martie 2010am doi copi ce sunt minori care ia castigat sotia mea.dupa o luna de la divort sotia a plecat an spania si a lasat copi cu cu ... (vezi toată discuția)
Plecari minori de acasa. consecinte LaviiPP LaviiPP Buna seara ! Am tot vazut pe acest site discutii despre plecarea de acasa a minorelor. Dar niciun raspuns nu m-a facut sa inteleg daca se poate face ceva ... (vezi toată discuția)
Ce sa fac miha_gl miha_gl AM PLECAT DE ACASA ACUM 3 SAPTAMANI LA MAMA MEA SI AM LASAT ACASA 3 COPII MINORI CU UN TATA ALCOLIC SI CU MAMA LUI.NU MAI PUTEAM SA STAU IN MEDIUL ALA MA ... (vezi toată discuția)