avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1119 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... COMPETENTA TERITORIALA
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei penale - reguli, acte, termene, căi de atac

COMPETENTA TERITORIALA

In cazul unei plangeri penale privind tulburarea proprietatii/teren agricol/ ESTE POSIBIL ca plangerea sa se faca la prchetul de la domiciliul proprietarului ?
IDomiciliul proprietarului este in Bucuresti domiciliul paratului /un SRL/ se afla intr-un judet aflat in nordul tarii, iar terenul se afla intr-un judet limitrof cu judetul in care se afla PARATUL.
Intrebam aceasta intrucat daca se face plangerea la parchetul din judetul paratului partea vatamata trebuie sa parcurga 700 km pentru a fi audiat. Nu se poate gasi un mandatar care sa/l reprezinte pe reclamant.
Ce solutie ar fi daca reclamatia la parchetul reclamantului nu este posibila ?
Cel mai recent răspuns: rolex , utilizator 10:22, 19 Ianuarie 2013
1) Plangerea penala se depune raza Parchetul unde s - a savarsit si consumat fapta.
2) Audierea D-voastra se va face de organele de cercetare si urmarire penala de la domiciliul D-voastra. Derularea cercetarii judecatoresti se va face de catre instanta in raza unde s-a savarsit fapta. Prezenta D-voastra va fi la acea instanta.
3) Puteti mandata pe cineva sa va reprezinte (persoana fizica sau un avocat)
4) nu puteti actiona SRL-ul, persoana fizica (administratorul).
Succes..
Manole Dumitru a scris:

1) Plangerea penala se depune raza Parchetul unde s - a savarsit si consumat fapta.
2) Audierea D-voastra se va face de organele de cercetare si urmarire penala de la domiciliul D-voastra. Derularea cercetarii judecatoresti se va face de catre instanta in raza unde s-a savarsit fapta. Prezenta D-voastra va fi la acea instanta.
3) Puteti mandata pe cineva sa va reprezinte (persoana fizica sau un avocat)
4) nu puteti actiona SRL-ul, persoana fizica (administratorul).
Succes..

Multumiri
1.Am inteles ca plangerea penala se va face la parchetul unde se afla terenul agricol
2. Audierea mea se va face de catre organul de cercetare din Bucuresti
3. Plangerea se face impotriva administratorului SRL

Rog reveniti si mentionati daca am inteles exact

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Competenta teritoriala pentru plangere penala rolex rolex In cazul incheierii unui contract de arenda proprietarul terenului arendat,terenul arendat se afla intr-un judet iar arendasul se afla cu domiciliul in judetul ... (vezi toată discuția)
Lãmuriri privind modul de soluþionare a plângerii penale. alexandu823 alexandu823 Buna ziua. Am cateva intrebari pentru dvs. 1. Cand depun o plangere impotriva cuiva, trebuie sa atasez si probe care sa dovedeasca cele declarate de mine? 2. ... (vezi toată discuția)
Vreau sa dau pe cineva in judecata forumist82 forumist82 un vecin de-al meu imi foloseste o parte din pamantul de la tara in mod abuziv. imi spuneti va rog cum procedez pentru a-l da/chema in judecata ? multumesc. (vezi toată discuția)