avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1474 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Unde poti sa te adresezi?
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Unde poti sa te adresezi?

In situatia pe care, o voi expune, Se poate face plangere impotriva Judecatorului?
O cauza cu obiect de judecata "vizita si legaturi firesti cu nepotul lor minor, varsta minorului 6 ani," unde reclamantul tot timpul este obstrubtionat de Judecator, astfel; (sunt martori care au vazut toate scenele pe care le voi relata mai jos)
1). La termenul 2 partea potrivnica depune prin aparator (av) Intapinarea fara a-se respecta disp.art.115 C.proc.civ. ,deasemeni aparatorul nu era in localitate, dar nici nu a lasat un inlocuitor, (Solicitarea de catre reclamant a cauzei la amanari si expunand situatia, Judecatorul..."taci ca te amendez") .
2). La termenul 3, termen de propunere a probelor, av. partii parate solicita termen scurt pentru a depune lista cu martori.
3). La termenul 4, termen pentru administrare probe, Martorul paratului nu se prezinta. Av. paratului invoca ca este plecat in strainatate (fara a face vreo dovada in sensul invocat), solicita alt termen pentru a numi alt martor.
4). La termenul 5, aceeasi poveste, viciu de procedura cu martorul paratului, nu locuieste la domiciliul indicat. Solicita din nou schimbarea martorului. Cand reclamantului a dorit sa arate ca de fapt se incalca din nou procedura, si, lungirea judecatii fara temei legal, si martorul reclamantului prezent de fiecare data, ce a venit de la o distanta de peste 100 Km Judecatorul.."sa taci, iti dau amenda,,,,la revedere, ne vedem pe 08 martie,".
Ce parere aveti?,, cum este efectuet actul de justitie de judecatorul respectiv ?
Se poate invoca ca av. (aparatorul paratului) fatis are o intelegere cu Judecatorul?
O recuzare a judecatorului respectiv, ar fi fara o solutie pozitiva pentru motivele relatate mai sus.
Ce ma sfatuiti sa fac? Unde trebuie sa ma adresez?,, ca sa nu bat campii"" fara vreo solutie pozitiva.!#-o
Orice persoana are dreptul la un proces just si echitabil, corect, iar impartialitatea judecatorilor si a instantei de judecata este esentiala pentru realizarea actului de justitie.
Articolul 6 al Conventia Europeana a Drepturilor Omului ne garanteaza dreptul la un proces just si echitabil:
„1. Orice persoana are dreptul la judecarea cauzei sale de catre o instanta impartiala care va hotari fie asupra incalcarii drepturilor si obligatiilor sale cu caracter civil, fie asupra temeiniciei oricarei acuzatii penale indreptate impotriva sa."

Conform art. 27 Cod de Procedura Civila, cazurile de incompatibilitate a judecatorului sunt atunci cand se afla intr-un asemenea caz, acesta poate sa se abtina de la judecarea pricinii ori poate fi recuzat.

Astfel, judecatorul poate fi recuzat:
1.cand el, sotul sau, ascendentii ori descendentii lor, au vreun interes in judecarea pricinii sau cand este sot, ruda sau afin, pana la al patrulea grad inclusiv, cu vreuna din parti;
2.cand el este sot, ruda sau afin in linie directa ori in linie colaterala, pana la al patrulea grad inclusiv, cu avocatul sau mandatarul unei parti sau daca este casatorit cu fratele ori sora sotului uneia din aceste persoane;
3.cand sotul in viata si nedespartit este ruda sau afin a uneia din parti pana la al patrulea grad inclusiv, sau daca, fiind incetat din viata ori despartit, au ramas copii;
4.daca el, sotul sau rudele lor pana la al patrulea grad inclusiv au o pricina asemanatoare cu aceea care se judeca sau daca au o judecata la instanta unde una din parti este judecator;
5.daca intre aceleasi persoane si una din parti a fost o judecata penala in timp de 5 ani inaintea recuzarii;
6.daca este tutore sau curator al uneia dintre parti;
7.daca si-a spus parerea cu privire la pricina ce se judeca;
8.daca a primit de la una din parti daruri sau fagaduieli de daruri ori altfel de indatoriri;
9.daca este vrajmasie intre el, sotul sau una din rudele sale pana la al patrulea grad inclusiv si una din parti, sotii sau rudele acestora pana la gradul al treilea inclusiv.
;;Eu va multumesc pentru raspunsul D-voastra. cunpsc pentru ce motive se "recuzeaza un judecator"...dar daca " a primit" ceva de la partea potrivnica sau " foloase necuvenite" (dare si primire de mita) este greu de probat...Ok..!!
Raspunderea sau civila si penala a magistratilor, este de fapt prevazuta in Legea Fundamentala.. (Art.48 alin.3).
Suntem departe tare de asa zisul "Stat de Drept"...Dreptatea se face dupa cum ''bate vantul", deasemeni si 'actul de justitie' este indeplinit dupa cum serveste ""interesul"", celui care este aproape de magistrat,,,Ok. no-coment.
Nu prea se respecta;; legea, demnitatea umana,,,si, multe altele..;)
Eu totusi zic sa recuzati completul de judecata.
D-l Av. Va multumesc de sfat. Dar daca m-as adresa Somisei de Disciplina a CSM ? nu ar fi o solutie. Spun aceasta pentru, ca dosarul va merge spre solutionare la complet, si cum avocata respectiva este vicepresedinta Baroului are o mare influenta in randul Judecatorilor, ar fi "o furtuna intr-un pahar cu apa". Dar un control de la CSM, si cu sactiuni asupra Judecatorului si a avocatului, presupun ca ar produce influenta in corectitudinea celorlati judecatori... Ar fi o idee viabila??
Nu stiu adresa CSM.....
In conformitate cu: "Art.1 - alin. (1) din Legea nr. 317/2004 republicata Consiliul Superior al Magistraturii este garantul independenţei justiţiei, respectiv art 30 alin. (1) Consiliul Superior al Magistraturii are dreptul şi obligaţia de a se sesiza şi din oficiu pentru a apăra judecătorii şi procurorii împotriva oricărui act care le-ar putea afecta independenţa sau imparţialitatea ori ar crea suspiciuni cu privire la acestea. De asemenea, Consiliul Superior al Magistraturii apără reputaţia profesională a judecătorilor şi procurorilor."

Adresa Consiliului Superior al Magistraturi o gasiti postat pe site acesteia
[ link extern ]
sau
CONSILIUL SUPERIOR AL MAGISTRATURII
Bucureşti, Calea Plevnei nr. 141B, sector 6, cod poştal: 060011
Central? : +4(021)-311 69 01; +4(021)-311 69 09; +4(021)-311 69 11; +4(021)-311 69 12; +4(021)-311 69 14; +4(021)-311 69 24
Fax: +4(021)-311 69 01
SECRETAR GENERAL
Telefon : +4(021)-311 69 33
Fax: +4(021)-311 69 52
E-mail: secretar_general@csm1909.ro sau secretargeneral@csm1909.ro
INSPECTIA JUDICIARA
Email: inspectie@csm1909.ro
SERVICIUL DE RELATII CU PUBLICUL, REGISTRATURA, SECRETARIAT ªI PROTOCOL
Tel/fax: +4(021)-311 69 39
E-mail: relatiicupublicul@csm1909.ro
BIROUL DE INFORMARE PUBLIC? ªI RELAŢII MASS-MEDIA
Fax : +4(021)-311 69 36
E-mail: csm-presa@csm1909.ro
Ultima modificare: Duminică, 20 Ianuarie 2013
Gabriela Pintea, Consilier juridic

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Motiv recuzare judecator p.dana34 p.dana34 poti recuza un judecator in cazul unui divort cu copii minori pentru motivul ca intre el si parat exista o relatie de prietenie de foarte multi ani si daca da ... (vezi toată discuția)
Judecator recuzat teslovan florentina teslovan florentina buna ziua.Care ar fi motivele pentru care se recuza un judecator?Am incercat stramutarea dar fara rezultat.Faptul ca judecatorul respectiv a fost prieten de ... (vezi toată discuția)
Judecarea incorecta Stoica Nicoleta Stoica Nicoleta Buna ziua! Va rog sa-mi spuneti si mie cum pot sa procedez in cazul in care un judecator a suspendat judecarea unei ordonante presedintiale pentru acordarea ... (vezi toată discuția)