avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 504 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Medierea - domeniu de aplicare şi ... Acte emise de mediator in urma prezentarii partilor ...
Discuție deschisă în Medierea - domeniu de aplicare şi aspecte juridice

Acte emise de mediator in urma prezentarii partilor la informare.Certificat de informarevs pv de informare.

Dragi colegi mediatori,
Prin OUG pentru modificarea şi completarea Legii 192/2006 privind medierea, se modifică denumirea documentelor pe care mediatorul care realizează şedinţa de informare privind avantajele medierii
Astfel, conform legii , dovada participării la şedinţa de informare privind avantajele medierii se face printr-un certificat de informare eliberat de mediatorul care a realizat informarea. Dacă una dintre părţi refuză în scris participarea la şedinţa de informare, nu răspunde invitaţiei prevăzute la art. 43 alin (1) ori nu se prezintă la data fixată pentru şedinţa de informare, se întocmeşte un proces-verbal, care se depune la dosarul instanţei”.
Interpretând aceste prevedri, trebuie să înţelegem faptul că, atunci când toate părţile implicate se prezintă şedinţa de informare, ca procedură prealabilă instanţei de judecată, mediatorul va emite documentul intitulat ,,certificat de informare,, , iar în situaţia în care una dintre părţi rezuză să se prezinte , nu răspunde invitaţiei adresată fie de partea adversă, fie de către mediator, dacă partea a solicitat mediatorului ca acesta să transmită invitaţia , ori dacă acesta, deşi acceptă să se prezinte la şedinţa de informare, nu se prezintă la data fixată în acest scop, mediatorul va emite doar un proces verbal de informare?
Haideţi să lămurim împreună dacă , în oricare dintre situaţiile expuse mai sus mediatorul va elibera şi certificatul de informare, sau , după caz, doar proces verbal de informare, ori ambele documente.
In general legea trebuie respectata, daca in lege se face referire la 2 acte, respectiv certificat de informare si proces verbal, atunci asa trebuie sa fie, altfel ar insemna ca nu respectam legea.
Eu unul voi respecta legea, dar astept si punctul de vedere oficial al Consiliului de Mediere in aceasta privinta.
Ultima modificare: Duminică, 20 Ianuarie 2013
Encean Alexandru Birou de Mediator, Mediator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Model pv de neacceptare amedierii Irina S. Irina S. Va rog, am nevoie de un PV de neacceptare a medierii. Multumesc. (vezi toată discuția)
Despre certificatul de mediere florenta_22 florenta_22 Buna ziua, Ma intereseaza cand se elibereaza certificatul de informare,atat in cazul cand este pe rol si inainte de a inainta in instanta,daca eu ca reclamant ... (vezi toată discuția)
Informare mediere Monica H. Monica H. conform noilor reglementari ,informarea privind medierea poate fi realizată si de către consilierul juridic. Cum arata un model de informare realizată de ... (vezi toată discuția)