avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 990 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Succesiune
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Succesiune

Buna Ziua
Am si eu o intrebare legata de succesiune. Bunicul meu a decedat mai de mult (sincer nu mai stiu cand deoarece nu l-am cunoscut dar de vreo 5-6 ani cred) Tatal meu inca traieste si este primul fiu (cel mai mare) al bunicului . Bunicul meu l-a recunoscut pe tatal meu la nastere si i-a dat numele de familie. Dar l-a lasta pe bunica mea (abandon). Dupa ce a plecat s-a insurat cu o alta femeie, din care casnicie s-au nascut doua persoane. Am aflat de moartea bunicului meu de mai mult si acum ne gandim cu tatal meu sa mergen sa ne luam partea. Nu sti daca sa deschis de catre fratii vitregi o succesiune, dar daca s-a deschis tatal meu nu a fost anuntat, in ciuda faptului ca fratii vitregi stiau de esiuneexistenta tatalui meu ca primul fiu. Au o casa parinteasca care dupa cum stiu era numai si numai pe numele bunicului. Intrebarea mea este daca mai este tatal meu indreptatit sa ceara partea sa din masa succesorala. Este posibil ca sa fie deja facut succesiunea dar tatal meu a nu a fost instiintat. Este acest lucru un moiv de decadere din drepturi sau un castig de proces. Multumesc.
Cel mai recent răspuns: AV. GABRIELA GERBER , Avocat 22:42, 5 Februarie 2013
nimeni nu trebuia sa il invite la succesiune...
Pe codul nou cam trebuie sa fii invitat
Si pe vechiul cod se dadeau declaratii in legatura cu numarul de mostenitori si se audiau si doi martori.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Intoducerea succesiunii dupa termenul legal de 6 luni bogdAN818 bogdAN818 Va rog sa ma lamuriti privind urmatoarea situatie: tatal meu a decedat acum 7 ani, iar bunici mei de 3 ani(parintii tatalui meu). Bunurile sunt trecute pe ... (vezi toată discuția)
Ajutor- succesiune complicata Roxana341 Roxana341 Buna ziua, Am intampinat probleme cu o succesiune mai complicata si va rog din suflet sa ma ajutati cu cateva sfaturi. Situatia este urmatoarea, Bunicii din ... (vezi toată discuția)
Succesiune. drepturile sotului supravietuitor mihaela70 mihaela70 buna seara .as dorii sa-mi spuneti daca fratele a decedat si nu are copii , sotia lui poate sa deschida o succesiune dupa bunica fratelui , are vocatie ... (vezi toată discuția)