avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 808 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... casarea hotararii primite in fond
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei penale - reguli, acte, termene, căi de atac

casarea hotararii primite in fond

hotararile sunt supuse casarii in mai multe cazuri intre ele.....
21. când judecata în primă instanţă sau în apel a avut loc fără citarea legală a unei părţi, sau care, legal citată, a fost în imposibilitate de a se prezenta şi de a înştiinţa despre această imposibilitate.

deci..daca dovedesc cumva cu o adeverinta medicala ca am fost internat intr un spital in ziua procesului si nu am putut anunta instanta am sansa sa caseze hotararea primita in fond?
si daca da dosarul va fi trimis inapoi la prima instanta?
Cel mai recent răspuns: vladfesan , utilizator 15:51, 23 Ianuarie 2013
3 ani 5 luni cu executare..fapte in concurs
nu am depus acte in circumstantiere,precum adeverinta ca am loc de munca,certificat de nastere a copilului etc...si dc pot sa reduc pana la 3 ani am sanse la suspendare sup supraveghere...am sanse la casare,si dc caseaza dosarul va fi trimis la prima instanta si incepem din noua ..termene etc?
am uitat sa zic ca in termenul anterior am fost prezent,am recunoscut dar au amanat cauza pt a cere hotararile primite anterior la alte judecatorii si am fost instiintat cu data termenului dar nu m am dus din cauza bolii.......

Editat de moderator simonette12- motiv pct.1.3 din Regulament

Ultima modificare: Duminică, 20 Ianuarie 2013
MARTA SIMONA PETRE, Avocat
animacikaa a scris:

care este motivul? ajutati ma cu o poveste credibila......

Glumiti, nu? Cum adica sa va ajutam cu o poveste credibila!!
Daca nu erati in coma nu aveati niciun motiv sa nu anuntati instanta. Cu un simplu telefon puteati afla nr instantei sau orice asistenta de acolo vi-l putea da sau putea anunta ca sunteti internat.
Deci nu tine povestea ca nu stiati nr instantei, instantele nu au doar fax.

Daca vreti sa obtineti o adeverinta, pe cai romanesti, cum ca ati fi fost internat, mai bine renuntati. Aglomerati instantele degeaba.

Mie imi pare reala situatia ca nu putea sa cunoasca numarul de fax al instantei sau ca nu ar fi avut timp si posibilitatea de a trimite o cerere de amanare care daca ar fi ajuns s-ar fi amanat judecata.

In mod obiectiv se poate sustine ca sunt oameni care nu isi permit sa aiba un telefon performant si sa trimita macar un email de pe patul de spital...

In cazul in care depunea cerere de amanare pentru ca era internat in spital cauza se amana.
Cam asta ar fi pe scurt tot ceea ce conteaza...
Dar nu a putut depune...

Prin telefon daca suna nu cred ca putea contacta completul de judecata sau...cei de la arhiva vor merge sa zica ca a sunat cineva si a zis ca este in spital.
Sa fim totusi realisti...

Deci, daca a fost pe bune in spital corect ar fi sa aiba dreptul de a se prezenta la judecata si de a avea ultimul cuvant...
Pana si cei condamnati la moarte au dreptul mai inainte de executie la un ultim cuvant...
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat
Singurul motiv pt care o persoana nu ar putea anunta instanta ar fi comoditatea atata timp cat aceasta nu e inconstienta pe patul de spital. Sa fim seriosi, putea ruga orice asistenta de acolo sa scrie 3 randuri pe o foaie si sa o trimita prin posta sau fax (orice spital are fax, daca nu posta are oricum) sau putea ruga o ruda, un prieten. Faptul ca nu a facut nimic sa afle nr instantei nu este o scuza. Deci trebuie ceva mai plauzibil.
Si nu inteleg de ce ii trebuia un tel performant. Exista un nr care se numeste "informatii", cu un singur apel se poate afla orice nr de tel al unei institutii. Nu cred ca un spital interzice sa dai un tel.
ContSters178374, utilizator
Sunt de acord cu dna Ilie. Greu convingi o instanta cu asa o poveste, plus ca lasi impresia unui infractor fara scrupule.

Mai degraba depuneti actele in circumstantiere in recurs si sperati sa va reduca la 3 ani.

Alte discuții în legătură

Acuzat in dosar penal lex64 lex64 fratele meu este chemat in judecata pe 10 .11.2010,ca complice la talharie.nu s-a dus la nici o audiere,nici o declaratie,neavand parinti, deoarece nu ... (vezi toată discuția)
Imposibilitate de a se prezenta.motiv de casare? oltul oltul 21. când judecata în primă instanţă sau în apel a avut loc fără citarea legală a unei părţi, sau care, legal citată, a fost în imposibilitate de a ... (vezi toată discuția)
Despre amanare proces penal Gabriel Pop Gabriel Pop Buna. Am o intrebare.Instanta unei cauze penale este obligata sa admita ori de cate ori este necesara cererea de neprezentare la proces motivate cu acte ... (vezi toată discuția)