o persoana care a solicitat ajutor de somaj in data de 09.01.2013 a primit decizie de respingere pe motiv ca nu are stagiu de cotizare complet. Sunt nelamurit deoarece a lucrat, neintrerupt la acelasi loc de munca, cu juma de norma (4 ore) din 01.10.2010 pana in 30.11.2012-deci 25 de luni/2 = 12 luni juma si cu norma intreaga din 01.01.2012 pana in 31.12.2012 deci plus o luna. Rezulta stagiu de cotizare de 13,5 luni fata de 12 cat se cere la juma de norma. Concediul de odihna nu intra la calculul stagiului de cotizare la somaj? Oricum nu cred ca a avut CO 1,5 luni. Am fost cu persoana la somaj cand a inregistrat cu insistente cererea la secretariat si chiar ei
aveau un calcul pe o fisa pe care calculasera pana la 20.12.2012 (a fost initial vorba ca a incetat contractul pe 21.12.2012) un stagiu de cotizare de un an si 5 zile. Cum se poate rezolva, ataca decizia fara instanta ca un somer n-are bani si timp de un proces, deocamdata. Am incercat sa dau cat mai multe detalii.
Exista o posibilitate ....angajatorul nu a declarat corect datele ... incercati sa luati legatura cu cei de la AJOFM , din nou sa va dea stagiul de cotizare calculat de ei pe fiecare luna luata in calcul .. apoi verificati cu ceea ce sustine acea persoana.
.Sesizarea ANOFM-ului este o procedura prealabila inainte de a merge la instanta de judecata ..
O sa incercam luni o conciliere si revin. Decizia a sosit ieri prin posta si nu spune decat ca nu indeplineste stagiul de cotizare, fara alte detalii. Multumesc pentru sfaturi.
Somaj
SaizuCristian
Daca am lucrat la o firma 6 ani si 6 luni ca vanzator cu jumatate de norma adica (4 ore) si am fost restructurat in baza prevederilor art.65 aliniat 1 de ce nu ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie somaj
geny70
Raportul meu de munca cu angajatorul a incetat in conformitate cu prevederile art.65/1( cu alte cuvinte am fost disponibilizata). Mentionez ca am avut CIM pe ... (vezi toată discuția)