Buna ziua,am cumparat o masina si am toate actele masinii la mine(talon+carte de identitate a masinii) dar nu sunt eu proprietar pe cartea masini,mentionez ca am si un contract de vanzare-cumparare intre mine si fostul proprietar.ce avantaje am ca detin actele masinii in caz ca vreau sa vand masina?o pot vinde fara proprietar sau nu?sau daca ma ajuta la ceva ca am toate actele astea.mentionez ca el nu imi poate oferi certificat fiscal deoarece are prea mult de platit la taxe si impozite.am mai auzit ca nu se mai cumpara si nu se mai vand masini daca nu ii poti oferi cumparatorului certificat fiscal.este adevarat? multumesc si ast raspuns de la d-voastra.multumesc inca odata.
Dpdv legal, dvs aveti obligatia sa o declarati la impozite si taxe in termen de 30 zile, dar problema este ca fara certificat fiscal de la vanzator nu o puteti inscrie. Obligatia lui era sa va anunte de la inceput ca nu va da fiscal, probabil a mers pe inselaciune.
Faptul ca figureaza altcineva in cartea de identitate a masinii, altul decat cel care va vandut masina, asta inseamna ca nu a mai fost inscrisa in politie, decat declarata la impozite si taxe. Aveti posibilitatea sa ii achitati datoriile si sa il dati in judecata pt datorii. Ca sa va raspund la toate intrebarile, nu pot pt ca ar insemna sa inselati si dvs altul, exact cum ati patit dvs. Scuze, sper sa puteti rezolva pe cale amiabila cu cel care va vandut auto.