avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 391 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Reparatie terasa bloc
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Reparatie terasa bloc

Sunt Marius B. si as dori un sfat in legatura cu ceea ce mi se intampla de vre-o 3 ani ncoace...
Problema sta in felul urmator: Am un vecin la etajul 4 ( deasupra mea, eu stau la etajul 3, el fiind la ultimul etaj ), care este plecat din tara de peste 3 ani, nu mai stiu exact, iar in locuinta nu se mai afla nimic, pana si parchetul si nisipul este scos si adunat gramada in mijlocul casei. in urma ploilor si mai ales iarna a ninsorilor si a topirii zapezii i-mi ploua in casa, in dormitor si in bucatarie. La inceput, acum 3 vre-o 3 ani au fost doar cateva picaturi, dar acum, cu aproximativ 30 de zile picura foarte mult. A fost anuntat de tatal meu, dar nimic. Eu am facut curat recent acum 4 ani, si aum ar trebui sa fac din nou din cauza neglijentei lui. Mentionez ca detin poze si filmari la ce mi s-a intamplat. Este groaznic ce am pe plafon si pe pereti... Stau cu nailoane, carpe, lighenase si alte chestii ca sa nu picure pe parchet... Intr-o zi am strans, cred cu aproximatie circa 25 litri de apa din ce a picurat de pe tavan si de pe pereti.
AS DORI SA-MI DATI UN SFAT ! CE AR TREBUI SA FAC !?!?! CE POT SA FAC PENTRU DAUNELE PROVOCATE !
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 21:11, 20 Ianuarie 2013
Va confruntati cu o situatie aparte
Concret dvs aveti prejudicii de la partea comuna terasa condominiului a carei intretinere si reparatie intra in responsabilitatea asociatiei de proprietari
In situatia expusa se impune sa sesizati oficial presedintele asociatiei de proprietari,care in interesul general al proprietarilor detine autoritatea si competenta sa dispuna masurile necesare executarii lucrarii de hidroizolatie condominiu
Avand in vedere costurile unei asemenea lucrari,este necesar ca hotararea executiei lucrarii sa fie dispusa in cadrul adunarii generale a proprietarilor,adunare care legal este prevazut sa fie convocata in primul trimestru al anului
Solicitati sa fie introdus pe ordinea de zi necesitatea executarii de reparatie terasa condominiu
pentru a preintampina repetarea de situatii neplacute ,se impune sa incheiati asigurarea facultativa a locuintei care sa prevada si aceasta clauza si in caz nefericit sesizati asiguratorul care va deschide dosar de dauna,va constatata si consemna prejudiciile
Asiguratorul urmeaza sa va restituie c/v prejudiciu suferit
Corect!
Nu este vinovat vecinul de la ultimul etaj. Si nu este nimeni altcineva vinovat. Doar ca ploaia se impaca bine cu terasa degradata si va afecteaza treptat tot blocul.
Solicitati in scris presedintelui si la vara sa se execute lucrarea de hidroizolatie.
Vreau sa mentionez ca multa pa curge direct din locuita vecinului, adica din apartamentul lui. Are geamurile intredeschise, ninge si ploua direct la el in casa si de acolo la mine. Si tot asa. Daca are apartament eu cred ca ar trebui sa aibe grija de locuinta nu sa fie ca o casa parasita, abandonata. Daca o vedeti nu face nici jumatate din cat ar face un apartament ( la pret ma refer ). E JALE CE SE AFLA ACOLO ! E MAI RAU decat daca as fi eu la ultimul etaj !
Pai din primul mesaj am inteles ca este deterioarata terasa blocului si-atat.
Sigur ca in situatia cand cel de la etajul superior isi lasa geamurile deschise trebuie anuntat, discutat cu el, "stimulat" intr-un fel sa intre in normalitate. Asa este posibil ca in apartamentul de la ultimul etaj sa se sparga o conducta de alimentare cu apa si este alta problema.
Rezolvati-le pe rand.
Asadar, prima amintita de dv este terasa deteriorata. Aceasta nu se rezolva de cel de la ultimul etaj, ci de asociatia de proprietari.
A doua problema pe care ne-o spuneti acum ar fi ca-si lasa geamurile deschise si ploua in apartament. Conducerea asociatiei sa ia legatura cu proprietarul si sa-i explice situatia. Daca, dupa incercari, nu se poate lua legatura, nu se rezolva..., presedintele asociatiei foirmeaza impreuna cu dumneavoastra, administratorul, vreun membru al comitetului, alt vecin..., o comisie care deschide usa cu forta. Comisia va intra in apartament si va inchide geamurile. Va cumpara si monta o alta Yalla la usa de intrare in apartament. Apoi intocmesc un proces verbal in care povestesc ce au facut.
Art 17 din L nr 230/2007 Daca proprietarul unui apartament ori spatiu sau oricare alta persoana care actioneaza in numele sau provoaca daune oricarei parti din proprietatea comuna sau unui alt apartament ori spatiu,respectivul proprietar sau respectiva persoana are obligatia sa repare stricaciunile ori sa plateasca cheltuielile pentru lucrarile de reparatii

In aceasta situatie presedintele/administratorul de asociatie sa incheie proces verbal de constatare pe care sa il aduca la cunostiinta proprietarului apartamentului la nivelul caruia se mentin conditiile care va cauzeaza dvs prejudicii la proprietate

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Scara bloc fara presedinte gyury gyury buna seara,sint proprietar al unui apartament la etajul 4 si ultimul ,imi ploua in tot apartamentul,probleme la hidroizolatie,nu avem presedinte pe scara ... (vezi toată discuția)
Reparatie terasa bloc davideanui davideanui Sunt proprietarul unui apartament situat la ultimul etaj al unui imobil din Bucuresti. In timput iernii foarte grele a anului 2011, terasa a cedat si in ... (vezi toată discuția)
Rezolvare conflict administrator de scara (bloc), vecin babu_ babu_ Locuiesc intr-un bloc de 4 etaje cu 3 scari, fiecare scara avand administrator si presedinte separat (legal constituite). Apartamentul meu e la etajul 4. Am ... (vezi toată discuția)