avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1503 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Medierea - domeniu de aplicare şi ... Rezolvare conflict administrator de scara (bloc), vecin
Discuție deschisă în Medierea - domeniu de aplicare şi aspecte juridice

Rezolvare conflict administrator de scara (bloc), vecin

Locuiesc intr-un bloc de 4 etaje cu 3 scari, fiecare scara avand administrator si presedinte separat (legal constituite). Apartamentul meu e la etajul 4. Am probleme cu umiditatea din tavan de la apa pluviala, zapada etc. Si eu si vecinul, care locuieste perete in perete.
Cei doi, administratorul si vecinul (se pare ca nu-i pasa ca ii ploua in casa), dau din umeri atunci cand am dorit sa rezolvam situatia prin izolare sau alte solutii. Apartamentul meu este girat la banca si nu doresc sa am probleme in privinta asta. Cum ii pot convinge legal sa pot rezolva situatia nu numai prin contributia mea unica? Va multumumesc!
Cel mai recent răspuns: Ana Cristina Margu Birou de mediator , Mediator 12:08, 11 Decembrie 2013
1-Nu administratorul de imobil este autorizat si competent sa dispuna masuri pentru executarea de lucrari de intretinere si reparatii la parti comune constructii si instalatii din imobilul de locuit in comun
2-Terasa reprezinta parte comuna a carei intretinere si reparatie intra in responsabilitatea asociatiei de proprietari
Reprezentantul legal al asociatiei de proprietari este presedintele de asociatie
3-Contravaloarea unei hidroizolatii terase imobil este apreciabila,iar masura executarii unei astfel de lucrari ,necesita acordul asociatiei de proprietari
4-Sesizati oficial presedintele de asociatie,solicitati verificarea ultimei reparatii la terasa-daca mai este in garantie,sau solicitati introducerea pe ordinea de zi a adunarii generale care de regula se convoaca in fiecare an in primul trimestru ,analizarea situatiei existente si eventual hotararea executarii hidroizolatiei terasei imobilului
Încercați și medierea, că tot ați postat în această secțiune .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Reparatie terasa bloc davideanui davideanui Sunt proprietarul unui apartament situat la ultimul etaj al unui imobil din Bucuresti. In timput iernii foarte grele a anului 2011, terasa a cedat si in ... (vezi toată discuția)
Demolare sarpanta si reparatie terasa si hidroizolatie Atlantida Atlantida Buna seara, As dori cateva indrumari privind modul cum ar trebui sa procedam locatarii unui bloc cu 4 etaje si o singura scara ... (vezi toată discuția)
Dat in judecata de vecinul de la iii ciucuadrian ciucuadrian Buna seara. Va retin cu problema mea: stau la etajul 4 si am fost actionat in judecata de vecinul de la III, deoarece se infiltreaza apa de pe terasa ... (vezi toată discuția)