1 ..Art.17 din OUG nr.44/2008:
...
(2) Cu toate acestea, o persoană poate cumula calitatea de persoană fizică autorizată cu cea de salariat al unei terţe persoane care funcţionează atât în acelaşi domeniu, cât şi într-un alt domeniu de activitate economică decât cel pentru care PFA este autorizată.
....
Art.25 din OUG nr.44/2008:
...
(2) Întreprinzătorul persoană fizică titular al unei întreprinderi individuale poate cumula şi calitatea de salariat al unei terţe persoane care funcţionează atât în acelaşi domeniu, cât şi într-un alt domeniu de activitate economică decât cel în care şi-a organizat întreprinderea individuală.
...
2. Orice salariat are dreptul de a cumula mai multe functii, la angajatori diferiti sau la acelasi angajator, in baza unor contracte individuale de munca, beneficiind de salariul corespunzator pentru fiecare dintre acestea
(art. 35 alin. (1) din Codul muncii ).
Fac exceptie de la aceste prevederi situatiile in care prin lege sunt prevazute incompatibilitati pentru cumulul unor functii.
Prin urmare, nu exista o limita a numarului contractelor de munca incheiate de o singura persoana fie ele cu norma intreaga sau cu timp partial.
3. Avand in vedere textele de lege mentionate mai sus, o PFA sau titularul unei I.I. poate avea si calitatea de salariat al unor terte persoane , putand incheia mai multe c.i.m. cu norma intreaga sau cu timp partial.
4.
Pot sa mai lucrez la o firma cu program normal de 8 ore si inca la una cu program de 2 ore?Iar acestea doua sa fie cu carte de munca?
Raspunsul este afirmativ la intrebarea dvs, cu observatia ca de la 01.01.2011 nu se mai folosesc carnete de munca ... c.i.m. se completeaza si se transmit/ se depun la ITM cu ajutorul REVISAl-ului.