avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 899 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice PFA, II, AF - Persoana fizica ... PFA si ANGAJAT la firma cu care am relatii de afaceri
Discuție deschisă în PFA, II, AF - Persoana fizica autorizată, Întreprindere individuală, Asociaţie familială

PFA si ANGAJAT la firma cu care am relatii de afaceri

Buna ziua,

Pot avea PFA si concomitent pot fi si angajat la firma pentru care intermediez vanzari de programe ?

Daca da, exista un nr de ore obligatoriu pentru care sa am contractul de munca ?

Multumesc
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 07:18, 7 Decembrie 2015
1. Art.17 din OUG 44/2008
...
(2) Cu toate acestea, o persoana poate cumula calitatea de persoana fizica autorizata cu cea de salariat al unei terte persoane care functioneaza atat in acelasi domeniu, cat si intr-un alt domeniu de activitate economica decat cel pentru care PFA este autorizata.

(3) PFA nu va fi considerata un angajat al unor terte persoane cu care colaboreaza potrivit art. 16, chiar daca colaborarea este exclusiva.

2. Codul Muncii
Art. 112
(1) Pentru salariaţii angajaţi cu normă întreagă durata normală a timpului de muncă este de 8 ore pe zi şi de 40 de ore pe săptămână.
....

Art. 114
(1) Durata maxima legala a timpului de munca nu poate depasi 48 de ore pe saptamana, inclusiv orele suplimentare.
.....

Art. 104
(1) Angajatorul poate incadra salariati cu fractiune de norma prin contracte individuale de munca pe durata nedeterminata sau pe durata determinata, denumite contracte individuale de munca cu timp partial.
.....

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cate ore pot lucra legal pe saptamana avand 2 contracte individuale de munca simonna38 simonna38 Cate ore pot lucra legal pe saptamana avand 2 contracte individuale de munca ? multumesc. (vezi toată discuția)
2 cim de 8 ore la 2 angajatori lungeanuadina lungeanuadina Buna ziua, Poate avea o persoana 2 contracte individuale de munca a cate 8 ore fiecare la doi angajatori diferiti? Care sunt prevederile legale? O zi ... (vezi toată discuția)
Contracte cu timp partial BICOS BICOS se mai pot incheia contracte cu timp partial de munca(de ex. 2ore/zi)? (vezi toată discuția)