avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 928 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... mostenire
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

mostenire

Exista vreo forma legala pentru a lasa toata averea numai la o parte din mostenitorii legali (copii)?
Cel mai recent răspuns: Irina Ciobanu , Avocat 12:02, 20 Ianuarie 2013
Contract de intretinere sau de vanzare-cumparare.
Orice forma de instrainare fara plata(donatie, testament) poate fi atacata de ceilalti mostenitori rezervatari si pot obtine reductiunea actelor cu titlu gratuit astfel incat sa nu le fie incalcata rezerva succesorala..
Faceti contracte de vanzare cumparare pe bunuri copiilor. De preferat ar fi ca pretul trecut in contract sa nu fie derizoriu(foarte mic). Asta nu inseamna ca aceste contracte nu vor putea fi atacate dupa deces in instanta, insa sansele de anulare sunt mai mici, mai ales ca Noul cod civil ,art 931, prevede ca dreptul inscris un drept in cartea funciara timp de 5 ani nu mai poate fi contestat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Donatie de casa. JANCSCI JANCSCI socrul meu a mostenit inpreuna cu fratele lui casa parinteasca.jumatatea lui a donato sotiei mele, ia fiind fica lui,.sotia mea avind inca 4 frati se poate ... (vezi toată discuția)
Valabilitate testament marinvasile marinvasile Sora tatalui meu mi-a lasat prin testament toate bunurile mobile si imobile,eu avand obligatia de a-i asigura \\"intretinerea necesara pe toata durata vietii ... (vezi toată discuția)
Ce este dreptul rezervatar la o proprietate? alexandru.petri alexandru.petri Tatal meu a vandut apartamentul inainte de a deceda printr-un antecontract de vanzare -cumparare pe care trebuie sa-l finalizam eu si sora mea dupa deces. Am ... (vezi toată discuția)