avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 596 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Calcul pensie limita de varsta.
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Calcul pensie limita de varsta.

Sant nascut in 1953 ,am un stagiu de cotizare astfel:15 ani lucrati in viata civila si 10 ani in armata(1,4 militar in termen,3 ani elev scala militara si 6 ani ofiter)Cand am iesit la pensie de invaliditate in anul 2008 acesta era stagiul meu si am primit o decizie cu suma de 259 lei (in calculul la bani nu mi-a luat si anii din armata) In 2010 am cerut recalcularea pensiei de invaliditate sa fir cuprinsi si cei 10 ani din armata conform legii 263/2010.Mi s-a emis o noua decizie in care suma a crescut la 753 de lei .Acum am depus cerere de trecere de la pensia de invaliditate la pensia de limita de varsta intrunind conditiile(am o reducere de 5 ani a varstei de pensionare cf.legii 341/2004) Folosindu-ma de un program am incercat sa-mi calculez cuantumul pensiei de batranete ,respectand indicatiile si introducand dupa cartea de munca si dupa adeverintele din armata toate veniturile, sporurile, si pe acesti ultimi 5 ani cuantumul pensiei de invaliditate.Cand am tras linie ,suma rezultata este mult mai mica (550lei) decat pensia de invaliditate.Intrebarea mea este daca este posibil asa ceva,daca este posibil o asa diferenta de 200 lei ,daca am gresit eu sau daca a gresit casa de pensii in 2010 si mi-a dat o pensie de invaliditate mai mare.Va multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: negoiflorin , utilizator 14:10, 20 Ianuarie 2013
Indiferent de valoarea calculata, dvs. veti primi pensia cea mai avantajoasa.

Legea nr.263/2010:
ART. 82
(1) La data îndeplinirii condiţiilor pentru acordarea pensiei pentru limită de vârstă, pensia de invaliditate devine pensie pentru limită de vârstă.
(2) În situaţia prevăzută la alin. (1) se acordă, din oficiu, cuantumul cel mai avantajos.
(3) Indemnizaţia pentru însoţitor prevăzută la art. 77 se menţine şi pe durata acordării pensiei pentru limită de vârstă.


Va multumesc pentru raspuns.Mie imi este frica sa nu fi gresit casa de pensii la calculul pensiei de invaliditate acum trei ani si acum sa-mi ceara banii inapoi.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Trecerea de la pensia de invaliditate la pensia pentru limita de varsta DANYELY DANYELY O persoana nascuta in 09 01 1953 , care are vechime pe cartea de munca 11 ani si care a beneficiat timp de 5 ani de pensie pe caz de boala grupa III si 5 ani ... (vezi toată discuția)
Modalitate trecere de la pensie de invaliditate ii la pensie pentru limita de varsta. Data nasterii martie 1953. Beneficiar de pensie de invaliditate gr II din noiembrie 2007. La implinirea varstei standard de pensionare se poate trece la pensie ... (vezi toată discuția)
Trecere de la pensia de invaliditate la pensie pt limita de varsta amondaos amondaos Mama s-a pensionat in 1989 pe caz de boala. A primit ieri o decizie de la casa de pensii in care i se comunica faptul ca, in cf. cu art. 82 din L 263/2010, ... (vezi toată discuția)