avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 207 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Problemele profesionale ale ... Consilier juridic poate desfasura ca voluntar o alta ...
Discuție deschisă în Problemele profesionale ale consilierilor juridici

Consilier juridic poate desfasura ca voluntar o alta activitate?

Buna ziua
Avand in vedere faptul ca sunt consilier juridic si ca art 10 din Legea nr. 514/2003 imi interzice sa desfasor orice alta profesie salarizata, ati putea sa-mi spuneti va rog daca as putea sa desfasor ca voluntar (cu un contract de voluntariat) o alta activitate (este in domeniul - organizare de evenimente)? Sau sub ce forma as putea sa desfasor aceasta activitate cat sa fie legal atat pentru mine cat si pentru firma cu care as dori sa colaborez pe partea aceasta?
Mentionez ca sunt si functionar public.
Multumesc
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 15:26, 26 Ianuarie 2013
Potrivit art.2010 alin.1 teza a II-a C.civ., mandatul dat pentru acte de exercitare a unei activităţi profesionale se prezumă a fi cu titlu oneros.

Parerea mea este ca mandatul, in acest caz, poate fi si cu titlu gratuit.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Practica sau contract de colaborare JackyVip JackyVip Buna , eu vreau sa fac practica la diverse firme , pentru a acumula experienta in anumite domeni, si eu nu vreau sa cer nici o remuneratie , ce contract este ... (vezi toată discuția)
Voluntari in asociatie suciu_diana suciu_diana Buna ziua, poti sa ai voluntari intr-o asociatie cu scop economic? Pot voluntarii sa ocupe posturi similare cu posturi pentru care exista deja angajati ... (vezi toată discuția)
Voluntariat Korobase Korobase Daca un angajat doreste sa faca voluntariat timp de o luna (iar firma sa doneze o parte din incasari catre un orfelinat sau ONG), ce tip de contract se face cu ... (vezi toată discuția)