avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 588 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Credit luat fara acte doveditoare
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Credit luat fara acte doveditoare

Cumnatul meu a luat un credit pe persoana juridică in valoare de 40000€ .
Acesta a plătit timp de 2,6 ani dupa care nu a mai plătit deoarece a venit criza.
La sediul social nu i-a fost trimisa nici o notificare dar la adresa unde stau socrii mei cei la la Instituția financiară ne bancară au venit si au lipit pe ușa apartamentului ,,apartament sechestrat"(apartamentul era pus gaj) iar datorită acestui fapt scorul meu a facut atac cerebral cand a văzut afisul pe ușa.incet,incet socrul meu si-a revenit!!!!Dar dupa 6luni cei de la Instituția financiară au venit si au lipit din nou pe ușa,,apartament sechestrat"(mentionez ca in cele 6luni nu s-a primit nici o notificare recomandata).
De aceasta data socrul meu venind din piata si vazand ce este pe ușa a facu un alt atac cerebral ,iar dupa 7zile moare.
Acum câteva zile cumnatului meu primește o citatie prin care este anunțat ca cei care au dat creditul cer insolventa societății.
Mentionez ca ,cumnatului meu cand a facut creditul nu a dus nici un document decat certificatul de înregistrare fiscală,fara a duce balanta de verificare,bilant si alte documente.
INRTEBARE.
-Cum au putut sa-i acorde creditul fara nici un document decat cu certificatul de înregistrare fiscală si cu gajul apartamentului?
-Cum au putut sa-i acorde creditul in euro mai ales ca acesta nici nu avea contracte in euro sau activități in afara țării?
-Pot depune plangere penala impotriva celor de la instituția financiară pentru vatamata corporală gravă care a dus la decesul garantului mai ales ca aceștia au facut totul fara notificari printr-o scrisoare recomandata?
Ce poate cere cumnatului meu in fata instantei de judecata?
Va multumesc anticipat.
Cine dorește sa ne ajute poate sa-mi dea un bip pe numarul 0744369543 si va sun eu imediat.

Cel mai recent răspuns: vladfesan , utilizator 12:32, 21 Ianuarie 2013
in primul rand, luati toate hartiile si duceti-va la un avocat sa va spuna daca este legala sau nu executarea apartamentului.

Oricum, nu cred ca lipirea unui afis de catre IFN (si nu de catre executor) are vreun efect din punctul de vedere al executarii.

In ceea ce priveste o eventuala infractiune, respectiv cea de ucidere din culpa, ar fi trebuit ca urmarea, respectiv moartea partii vatamate sa fie un fapt previzibil, ceea ce e greu de crezut in ceea ce priveste lipirea unui afis. Maxim, puteti cere in civil despagubiri dar parerea mea este ca veti primi extrem de putin sau deloc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Firma de recuperare debite claras claras Buna seara , Am primit ,lipit pe usa o asa zisa \\"vizita a unui agent de executari silite\\"B-) Azi,le-am trimis o notificare prin email,posta cu confirmare ... (vezi toată discuția)
Afise lipite pe usa mea Dana Marin Dana Marin Buna ziua, As dori sa stiu ce lege exista impotriva celor care lipesc afise - instiintari de plata - pe usa apartamentului proprietatea mea si unde pot fi ... (vezi toată discuția)
Credit cu ipoteca pitbull83 pitbull83 buna ziua,am si eu o intrebare si as dori sa aflu cat mai multe raspunsuri(corecte).socrul meu a facut un credit cu ipoteca(apartament)acum 4 ani cand ... (vezi toată discuția)