avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1043 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... preschimbarea permisului auto
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

preschimbarea permisului auto

In urma divortului am ramas fara masina si fara posibilitatea de a-mi achizitiona una in viitorul apropiat. Daca CNP-ul si adresa au ramas neschimbate, modificari suferind doar numele, sunt obligata sa-mi schimb permisul de conducere?
Cel mai recent răspuns: cyan , moderator 20:09, 20 Ianuarie 2013
oug 195/2002 modif prin legea 203/2012
Art.24. -
„(5^1) In cazul pierderii, furtului sau al deteriorarii permiselor de conducere ori al schimbarii numelui titularului, autoritatile competente elibereaza, dupa caz, un duplicat a carui valabilitate nu poate depasi valabilitatea administrativa a documentului inlocuit sau alt permis de conducere.
(5^2) Eliberarea unui nou permis de conducere cu o noua valabilitate administrativa se realizeaza la expirarea valabilitatii documentului, dupa efectuarea examinarii medicale prevazute la art. 22.
(5^3) In cazurile prevazute la alin. (51) si (52), eliberarea permiselor de conducere respective se realizeaza fara sustinerea unui nou examen, in conditiile stabilite prin ordin al ministrului administratiei si internelor, care se publica in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I.”

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Permis conducere ContSters269846 ContSters269846 la casatorie trebiue sa-mi schimb si permisul dat fiind ca am schimbat numele...multumesc (vezi toată discuția)
Permis conducere Brleanuaurel1981 Brleanuaurel1981 buna ziua o intrebare mai trebuie sa fac fisa medicala daca vreau sami schimb prmisul nu il am expirat trebuie sal schimb pentru adresa (vezi toată discuția)
Modificari in domeniul rutier ioanlada ioanlada daca î-mi expira permisul in 2017 si îl pierd in 2016 mi se elibereaza altul fara a se cere examinari medicale . dar pe ce perioada 1an sau 10 ani? (vezi toată discuția)