oug195
Art. 24. -
(5) Valabilitatea administrativă a permiselor de conducere, pe categorii de vehicule, este următoarea:
a) 5 ani pentru permisele de conducere eliberate pentru vehiculele din categoriile C1, C1E, C, CE, D1, D1E, D, DE, Tr, Tb şi Tv;
b) 10 ani pentru permisele de conducere eliberate pentru vehiculele din categoriile AM, A1, A2, A, B, Bl şi BE.
(5^1) În cazul pierderii, furtului sau al deteriorării permiselor de conducere ori al schimbării numelui titularului, autorităţile competente eliberează, după caz, un duplicat a cărui valabilitate nu poate depăşi valabilitatea administrativă a documentului înlocuit sau alt permis de conducere.
(5^2) Eliberarea unui nou permis de conducere cu o nouă valabilitate administrativă se realizează la expirarea valabilităţii documentului, după efectuarea examinării medicale prevăzute la art. 22.
(5^3) În cazurile prevăzute la alin. (5^1) şi (5^2), eliberarea permiselor de conducere respective se realizează fără susţinerea unui nou examen, în condiţiile stabilite prin ordin al ministrului administraţiei şi internelor, care se publică în Monitorul Oficial al României, Partea I.
Formularea de la alin. (5^1) e cam aiurea ptr ca ar fi trebuit sa se inteleaga ca se elibereaza doar duplicatul permisului de conducere si nu ca exista posibilitatea eliberarii unui "alt" permis de conducere, un "alt"permis se presupune ca este "nou" si atunci trebuie examinarea medicala.
In concluzie
se elibereaza un duplicat in cazul pierderii, furtului sau deteriorarii cu aceeasi valabilitate cu a celui pierdut, furat, deteriorat.
Eliberarea "altui" permis conform prevederilor alin. (5^1) nu stiu in ce conditii se poate produce deoarece in Cererea din Anexa la Ordinul MAI 123/2013 (care a a intrat in vigoare astazi, 08.08.2013) nu sunt prevazute decat doua posibilitati (casute), eliberarea unui duplicat sau a unui permis cu o noua valabilitate administrativa!
www.avocatnet.ro/UserFiles/a...
La expirarea valabilitatii se elibereaza un nou permis dupa efectuarea vizitei medicale.