avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1624 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... penalizari intretinere
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

penalizari intretinere

Noi am fost restantierui cu suma de 10.000,00 lei la intretinere ,am fost dati in judecata ,nu sa mers pana capat cu judecat deoarece am achitat intre timp restanta.
Intrebarea mea este :daca am achitat toata suma odata ,suntem obligati sa platim si penalizarile sau suntem scutiti ,veniturile noaste sunt mai putin de 1000 lei.
Am achitat toata restanta ,acum suntem la zi dar au mai ramas penalizarile.
Va rog frumos sa imi raspunde,pe 21 ianuarie 2013 la ora 19 avem sedinta la asociatie si as vrea sa fiu pusa in tema .
Va multumesc ,anticipat .
o dupa amiaza placuta!
Ultima modificare: Duminică, 20 Ianuarie 2013
elena_zeca, utilizator
Cel mai recent răspuns: andreistan , utilizator 16:22, 12 Februarie 2013
Da, trebuie sa platiti si penalizarile
ok,va multumesc frumos ...:(
Informatia privind scutirea de penalizari in baza unor conditii privind veniturile de 1000 lei si achitarea tuturor restantelor la cotele de intretinere vizeaza un articol din legea 175/2010 si care a avut termen de valabilitate 1 an de zile de la data aparitiei in MO, asta insemnand intre iulie 2010 - iulie 2011.
Asadar prevederile acestui articol fiind expirate, dv. va aflati in situatia de a achita si penalizarile aferente restantelor deja achitate.

Ultima modificare: Duminică, 20 Ianuarie 2013
elga50, moderator
Zilele trecute am fost intrebat de un restantier din asociatia noastra exact de aceasta problema. Proprietarul nostru are restante de 1650 lei si penalizari de 950 lei. Asociatia a chemat restantierul acum un an la mediator, incercand o rezolvare amiabila. Restantierul a refuzat sa vina la mediere dar a venit la asociatie si-a incheiat un angajament ca plateste lunar o suma...
Asociatia a instituit privilegiu imobiliar pe apartament inca de acum doi ani. Dar restantierul vine cu banii o luna si doua nu. Acum cateva zile a aparut iar cu o suma modesta dar si-a luat angajamentul verbal ca peste doua luni, cand va scapa de datoriile catre o banca, o sa poata achita intreaga datorie.
Cu aceasta ocazie a intrebat daca poate fi scutit de penalizari. I-am promis ca vom analiza si vom doscuta in comitet si acolo vom decide.
Si iata la ce solutie am ajuns.
Avand in vedere ca proprietarul este "restantier profesionist", avand restante rostogolite in ultimii 10 ani, o sa-l scutim de penalizari, dar sa achite suma de 1650 + 950 lei. Pare un nonsens dar va explic.
Avand acum de plata 1650 lei restante si 950 lei penalizari, daca vrea, comitetul o sa-i propuna sa achite 2600 lei si-aceasta suma va fi trecuta doar ca plata a debitului de baza, adica se stinge datoria de 1650 lei la intretinere iar ceilalti 950 lei se vor inregistra ca plata in avans pentru cheltuielile de intretinere. Penalizarile de 950 lei vor fi scoase din evidenta contabila si de pe listele de plata lunare si luna de luna va apare cu plata in avans la intretinere.
Daca asociatia scuteste restantierul de penalizari pentru sume ce au fost suportate din alte fonduri ale asociatie, atunci si acest proprietar sa fie de acord sa plateasca acum in avans intretinerea. Aceasta facilitate o poate oferi asociatia pentru ca nu sunt penalizari facturate de furnizori, asociatia achitand facturile pana la termenu scadent din fondurile celorlalti proprietari.
Foarte ingenioasa si... completa... solutia Dvs!
Ultima modificare: Marți, 12 Februarie 2013
elga50, moderator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Penalizari ursulina ursulina Bună ziua! Sunt administrator şi am următoarea problemă. Am un restanţier care are o datorie de 2300 lei, cu care sunt în proces. Pentru o factură ... (vezi toată discuția)
Aplicarea legii 175/2010 privind sutirea de penalitati catalina60 catalina60 potrivit legii am dorit sa achit toata datoria la administratia de locatari si sa beneficiez de scutirea de penalitati .dar mi s-a spus ca nu exista norme ... (vezi toată discuția)
Legea 175 privind penalitatile galmi galmi Buna ziua, In decursul timpului am reusit sa adunam la intretinere o datorie de 2700 lei si penalitati de 2800. Acum 2 luni am facut un efort (imprumut) si am ... (vezi toată discuția)