avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 662 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... mostenire
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

mostenire

buna ziua, sotul supravietuitor are 2 copii,din casatorie, insa, dupa moartea sa, nu vrea sa i lase nimic ca mostenire(apatartament) unuia dintre cei doi fii pentru ca nu are un comportament cuviincios si ii adreseaza frecvent injurii. ce ar trebui sa faca?mentionez ca apartamentul este pe numele defunctului si a sotului supravietuitor.multumesc
Cel mai recent răspuns: xculescu , utilizator 16:51, 20 Ianuarie 2013
Nu este obligatoriu ca o persoana sa lase mostenire descenteltilor, asa ca poate sa vanda apartamentul si sa pastreze uzufruct viager pana la deces.
Poate sa faca persoana care vrea sa lase mostenirea: un Testament olograf adica sa scrie pe o foaie de hartie un testament cu mana lui si numai ptr cel caruia vrea sa ii lase toata mostenirea,sa fie scris de mana,datat si semnat de el si e perfect valabil dupa decesul respectivului care il intocmeste sau sa mearga la notar si sa faca un Testamen autentic cu dorintele sale dar acesta costa....amandoua testamentele sunt valabile dar sa nu fie facute sub presiune sau mai cine stie ce metoda de constrangere ptr a obtine un folos necuvenit.......
Ultima modificare: Duminică, 20 Ianuarie 2013
juristro, utilizator
Copiii sunt mostenitori rezervatari; chiar daca va face testament nu poate lasa intreg patrimoniul altei persoane; nu poate fi incalcata cota legala de mostenire ce revine copiilor.

Solutia cea mai buna este cea data de utilizatorul avvalentina.
dar oare succesibilul poate veni la mostenire ptr ca este rezervatar chiar daca autorul mostenirii redacteaza un testament olograf sau autentic sau sa invoce reductiunea liberalitatilor excesive?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Testament sorinci sorinci Buna ziua, Sunt casatorit si am un copil de 2 ani si 4 luni. 1) As dori sa fac un testament prin care sa las intreaga mea avere doar copilului meu si sa ... (vezi toată discuția)
Mătușa mea, necăsătorită și fără copii, mi-a făcut testament. poate fi atacat de frații ei sau de ceilalți nepoți? Viovascu Viovascu Sora mamei mele, necăsătorită, fără copii, și cu părinții decedați, vrea să imi lase mie apartamentul ei. Eu sunt nepoată după una dintre surori. ... (vezi toată discuția)
Testament buhum buhum doresc sa -mi fac testament ,ce anume trebuie sa fac? dupa moartea mea se poate ataca testamentul ..doresc sa las casa copiilor chiar daca sotul ar fi in viata (vezi toată discuția)