avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 863 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Indemnizatie pt.copii
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Indemnizatie pt.copii

Va rog sa-mi spuneti si mie daca un angajator strain desfinteaza o firma din Romania ( firma mare este in Belgia aici avand un birou) iar sotia este gravida o afecteaza la intrarea in concediu pt cresterea copilului de pana la 2 ani? adica sa nu poata intra, beneficia de cei 85% din salariu din motiv ca s-a desfintat firma?? va multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: melux , utilizator 12:37, 11 Februarie 2009
Din pacate se intampla tot mai des.Important este ca la data nasterii copilului sa aveti ultimele 12 luni lucrate si cu taxele aferente platite.Daca se desfinteaza puteti face o angajare la o alta firma, chiar si fictiv, dar trebuie sa platiti taxele aferente la zi si sa fie continuitate in ultimele 12 luni.
Daca se desfinteaza firma si indepliniti conditiile legale, adica aveti muncite minim 12 luni in ultimele 24 de luni puteti beneficia de ajutor de somaj. Iar indemnizatia de somaj este considerata venit profesional si se ia in calculul celor 12 luni anterioare nasterii pentru a putea beneficia de indemnizatie pentru cresterea copilului. Insa nu este indicat sa aveti o intrerupere mai mare de jumatate de luna intre data incetarii contractului individual de munca si data intrarii in somaj.
Se indeplinesc conditiile legi,adica cele 12 luni muncite, sunt 12 ani consecutivi fara intreruperi, intrebarea mea era daca firma se desfinteaza iar sotia este insarcinata poate sa nu beneficieze de indemnizatie pr cresterea copilului de pana la 2 ani motivul fiind ca firma nu mai are activitate , ca s-a desfintat, exista ceva legal in privinta asta? sau nu conteaza daca firma se desfinteaza iar sotia este gravida, ea avand lucrati fara intreruperi mai multi ani, automat cred ca va beneficia indiferent de ce se va intampla cu firma de concediu pt crestere copilului. vA MULTUMESC
si eu sunt in aceeasi situatie am nascut in 4.07 2008 iar din 01.11.2007 unitatea s-a desfiintat si am intrat in somaj iar acum beneficiez de indemnizatie de crestere a copilului deci nu sunt probleme

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Indemnizatia pentru ccc opreaalina opreaalina Buna ziua. In 2010 am terminat facultatea la stat, mai exact in luna iunie, iar in august m-am angajat cu un contract de munca pe durata determinata de 3 luni, ... (vezi toată discuția)
Lndemnizatie crestere copil dupa terminarea indemnizatiei de somaj george1985 george1985 buna ziua am si eu o intrebare ,sotia mea a terminat somajul pe 23 iunie 2014 ,iar in aceea perioada avea 3 saptamani de sarcina ceea ce noi nu am stiut iar ... (vezi toată discuția)
Cic_tata_incetare cim in cele 42 de zile de concediu obligatoriu ale mamei Daniel Shneker Daniel Shneker Buna seara, Mutumesc pentru toate informatiile obtinute din lectura spetelor prezentate. Sotia mea va naste la mijlocul lui ianuarie 2010. Apoi va intra ... (vezi toată discuția)