avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 626 soluții astăzi

Marți, 4 februarie, are loc evenimentul: TVA, Impozitul datorat de nerezidenți, Impozitul pe profit, facilități fiscale 2025: Sesiune practică cu Adrian Bența. Participă →

Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general decontare rovinieta
Discuție deschisă în Contabilitate în general

decontare rovinieta

Buna ziua.
Va rog sa-mi precizati daca pe timpul delegarii intr-o alta localitate decat cea in care isi are sediul instituția, un angajat care foloseste autoturismul personal pentru deplasare are dreptul la decontarea contravalorii rovignetei pentru perioada delegarii, conform prevederilor art. 20 lit. g) din HG nr. 1860/2006 privind drepturile si obligatiile personalului autoritatilor si institutiilor publice pe perioada delegarii si detasarii in alta localitate, respectiv
,,Se deconteaza drept cheltuieli de transport si:
................................
g) alte taxe privind circulatia pe drumurile publice, prevazute de dispozitiile legale în vigoare”,
prevederi raportate la definitia rovignetei.
Exista opinii pro si contra, acestea din urma justificate de faptul ca rovinieta nu ar fi taxa, ci tarif.

In speranta unui raspuns, multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: fitipaldi , utilizator 09:07, 23 Ianuarie 2013
In opinia mea,atat timp cat deplasarea este justificata prin documente,chelt.cu rovinieta se deconteaza salariatului in cazul in care exista un contract decomodat pt.utilizarea autoturismului.Oricum o chelt.de transport se deconteaza pt.ca salariatul nu se teleporteaza pana la locul delegarii.
Cu privire la tarif vs.taxa mi se pare inutila discutia-rovinieta se plateste obligatoriu-de tarif putem discuta atunci cand punem problema de durata pt.care se achizitioneaza rovinieta.
Multumesc pentru raspuns!

Rovinieta s-a achizitionat doar pentru perioada delegarii, respectiv o luna de zile si exista aprobarea pentru utiliarea autoturismului. Organul financiar nu vrea sa deconteze pentru faptul ca in HG nr. 1860/2006 scrie "taxa" iar ordonanta de guvern nr. 8/2010 defineste rovinieta ca fiind "tarif de utilizare". Mi se pare aberant.....
dupa parerea mea, nici nu mai incape indoiala, aprofundand in intregimea sa art. 20 din HG 1860/2006 cu atat mai mult litera "g" a acestui articol, el legiuitorul , sugereaza ca absolut toate taxele privind circulatia pe drumurile publice se deconteaza evident numai pentru perioada delegarii. La vremea anului aparitie HG-ului nu era constituita obligativitatea achizitionarii acestei taxe. scuze tarif!!!!!! ...cu toata ca, cuvantul "taxa" are un sinonim conform dex-ului nostru cel de toate zilele......ghici care este?....nu cumva "tarif". TOTUSI sa mai si citim....

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Decontare rovigneta in institutii publice gigi_ilie2004 gigi_ilie2004 Buna ziua. Va rog sa-mi precizati daca pe timpul delegarii intr-o alta localitate decat cea in care isi are sediul instituția, un angajat care foloseste ... (vezi toată discuția)
Cheltuieli deductubile cu deplasarea in tara pt pfa Gabisc Gabisc Buna dimineata Va rog sa-mi spuneti care sunt cheltuielile deductibile cu deplasarea in tara si care este valoarea acestora.Ma refer la diurna ,cazare (in ... (vezi toată discuția)
Decontare delegatie stecki stecki Am o intrebare de zece puncte vizavii de decontari in cadrul institutiilor publice, care suna asa: Eu am fost intr-o delegatie cu masina proprie si mi-a fost ... (vezi toată discuția)