avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 754 soluții astăzi

Joi, 15 mai, are loc evenimentul - Sediul fix și sediul permanent: Controverse, clarificări și soluții pentru companii. Participă →

Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general marfa fara factura
Discuție deschisă în Contabilitate în general

marfa fara factura

De obicei ma aprovizionez de la Dragonul Rosu unde cam 50 % din chinezi nu dau facturi.
1. ce se intampla daca la un eventual control al Garzii Financiare se depisteaza si marfa fara documente? se confisca?
2. se mai da si amenda (cam care este valoarea?)
3. este adevarat ca se poate efectua legal doar un control la 6 luni?
Cel mai recent răspuns: Vlajoaga Robert PFA , Contabil 14:36, 21 Ianuarie 2013
1.Da se confisca plus amenda. Ia macar un aviz ( si ala trebuie sa fie facturat maxim 15 luna viitoare)
2. Da si amenda ( parca maxim era 10.000 de lei, dar nu stiu sigur)
3 depinde.. azi vine sa vada daca exista marfa fara factura, maine vine in urma unei reclamatii
Conform legii nu au voie sa vina pt acelasi motiv timp de 2 ani, dar... motivele se schimba... In plus trebuie sa se semneze in RUC ca sa ai dovada ca au venit...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum verific o factura? avril_dor avril_dor Buna ziua! Am luat marfa din Dragonul Rosu cu facturi. Am auzit ca se mai dau si facturi false iar daca te verifica Garda iti confisca marfa, te pune sa mai ... (vezi toată discuția)
Pentru transport de lemne 3,5t e adyr adyr pentru transport lemne cu camioneta 3,5t ste obligatoriu si foaie de insotire a marfii sau e deajuns numai bon de lemne? (vezi toată discuția)
Termen valabiliitate aviz de insotire al marfurilor ContSters250895 ContSters250895 avand in vedere k clientii ii caut si pot aparea si alte probleme(defectiuni,urgente,etc). (vezi toată discuția)