avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 466 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Condamnare cu suspendare si pensie de invaliditate
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Condamnare cu suspendare si pensie de invaliditate

buna ziua
am un prieten, vai de capul lui, condamnat cu suspendare. acum a facut doua infarcturi si vrea sa intre in pensie de boala. intrebarea este, condamnarea pe care o are (acasa, cu suspendare- cum se numeste) este un impediment in a obtine pensia respectiva, au vreo legatura cele doua situatii? multumesc!
Ultima modificare: Duminică, 20 Ianuarie 2013
mamaetco, utilizator
Cel mai recent răspuns: Gabriela Pintea , Consilier juridic 03:10, 17 Februarie 2013
Între condamnarea la o pedeapsă penală şi acordarea unei pensii de invaliditate nu există nicio legătură. Stabilirea dreptului la pensie are în vedere alte criterii, nu cazierul beneficiarului.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Refuz angajare din cauza cazierului vafa vafa As vrea sa stiu va rog daca este legal si mai ales normal sa mi se refuze intocmirea unui contract de munca ca inginer deoarece am cazier pt refuz probe ... (vezi toată discuția)
De cand se constata invaliditatea,,, data ivirii invaliditatii ? 1984 sau 2013 ? ContSters290057 ContSters290057 Am o cunostiinta care este suferinda de o boala psihica din anul 1984. Boala a fost descoperita pe cand isi satisfacea serviciu militar obligatoriu. In anul ... (vezi toată discuția)
Furt din hypermarket lucihuci1978 lucihuci1978 Buna ziua, Am fost un un coleg la cumparaturi, care a susstras un bun in valoare de 70 ron. La iesire a fost oprit si perchezitionat, iar asupra acestuia ii ... (vezi toată discuția)