avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1344 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... cumparare apartament ,inscriere in CF
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

cumparare apartament ,inscriere in CF

Buna ziua,
Doresc sa cumpar un apartament,vad in Cf mentiunea "interdictie de instrainare pana la data de 01.06.2012" in favoarea celui cara a donat apartamentul actualului proprietar,de la cine vreau sa cumpar.
Pot sa cumpar ? daca nu radiaza aceasta mentiune donatorul ?
multumesc
Cel mai recent răspuns: ContSters250994 , utilizator 16:06, 30 Ianuarie 2013
ili47 a scris:

data care a trecut ,dar donatorul nu doreste radierea

Nu e cum doreste donatorul, interdictia a expirat prin expirarea termenului si trebuie radiata din cartea funciara.

PS. Unii participanti pe acest forum sunt notari, chiar daca nu si-au afisat profesia.
multumesc pentru raspuns
la cadastru nu radiaza din oficiu,numai la cererea donatorului
donatorul nu vrea
ce ar fi de facut ?
donatorul nu trebuie sa vrea nimic. Notarul care va autentifica actul va scrie calr in act ca interdictia de instrainare a expirat la data de..... si va cere radierea interdictiei, veti mai plati 60 de ron radierea.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ce drepturi am? Critter Critter Am 29 de ani, si sunt proprietara unui apartament din Bucuresti pe care as dori sa il vand, dar unele clauze din contract sunt contradictorii si nu stiu exact ... (vezi toată discuția)
Cumpararea unui apartament prin programul prima casa care are ipoteca de rang i ContSters74807 ContSters74807 Buna ziua, am o problema si as dori sa stiu daca ma puteti ajuta. In decembrie 2007 am incheiat un precontract pentru cumpararea unui apartament care are ... (vezi toată discuția)
Dreptul meu de proprietate.... florib florib ..buna ziua.Am o problema si vas ruga frumos sami raspundeti .Am obtinut un apartament cu 2 camere de la un verisor,cu act de vanzare cumparare,dar cu o ... (vezi toată discuția)