avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 977 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA Pro-rata pe scurt
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

Pro-rata pe scurt

Buna ziua,

In 2012 statul mi-a rambursat TVA-ul, societatea se ocupa cu inchirierea imobilelor, trebuie sa depun declaratia 319 pana in 25 ianuarie ?


Va multumesc !
Cel mai recent răspuns: Mariralu , utilizator 11:52, 22 Ianuarie 2013
aferenta caror operatiuni este tva aprobata la rambusare?

ati optat pentru taxarea inchirierii bunurilor imobiliare?

Tva-ul rambursat a provenit din factura de achizitionare a imobilelor.
Factura de chirie nu este cu TVA .
daca nu ati optat pentru taxarea operatiunii de inchiriere, trebuia sa ajustati tva dedusa la achizitia imobilelor, adica sa returnati statului tva dedusa, conform art. 149 din codul fiscal.
xerxes a scris:

daca nu ati optat pentru taxarea operatiunii de inchiriere, trebuia sa ajustati tva dedusa la achizitia imobilelor, adica sa returnati statului tva dedusa, conform art. 149 din codul fiscal.


Mda am aflat asta acum 1 ora inainte de a deschide site-ul .
Bun acum sa o luam altfel, eu declar TVA trimestrial .

Am factura pt. chirie pentru august- decembrie 2012 cu o singura incasare pe august , pot storna toate facturile, depune notificare la fisc ca incasez TVA si sa fac o factura de chirie, sa spunem prin contract, cu TVA pentru lunile august- decembrie ?

Alte sfaturi ?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Posibil storno factura? bbn_1982 bbn_1982 Buna seara! Am 2 intrebari: 1) Am emis niste facturi in luna septembrie cu TVA, pe baza unui contract de locatiune. Am inteles ca pentru aceste facturi nu se ... (vezi toată discuția)
Ajutati-ma va rog bbn_1982 bbn_1982 Buna seara. Am o problema si anume: Persoana juridica, din luna septembrie 2009 am dat in chirie (contract de locatiune) un imobil unei persoane fizice. ... (vezi toată discuția)
Facturare tva anterior notificarii. s-a procedat corect? cris2279 cris2279 Buna ziua, Va rog sa ma ajutati in urmatoarea problema: firma X factureaza la firma Y in septembrie 2007 TVA, dar pe notificarea privind optiunea de taxare ... (vezi toată discuția)