avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 651 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Dupa pomana porcului a fugit cu bani.
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Dupa pomana porcului a fugit cu bani.

Am baut impreuna la pomana porcului,dupa betie nenorocitul m-a prostit folosind cuvinte mesterite,trebuia sa plece la Bucuresti vroia sa cumpere niste prosoape si un cazan de incalzit apa,a zis ca are un prieten la Mihailesti,prietenul asta al lui cica are un copil la spital si are nevoie de bani.Nenorocitul stia ca aveam niste bani pusi la saltea,m-a prostit si m-a imbarligat sa cumpar de la prietenul asta al lui doua vaci,trei capre si un vitel,i-am dat pe incredere 50 de milioane,bani pentru animale si o parte cu imprumut,am facut niste hartii de mana,a lasat o copie dupa buletin a luat bani si a disparut,de tot,am depus plangere la politie la inceputul lui August 2012,ce sanse sunt sa recuperez ceva.
Cel mai recent răspuns: VasileRadu , utilizator 18:01, 22 Ianuarie 2013
Din banii pe care i-a luat de la dvs. slabe sanse sa mai recuperati ceva. Poate ca pe parcursul cercetarii penale, inainte de a se ajunge in instanta cunostinta dvs. va fi suficient de speriata ca sa ajunga la o intelegere si sa va inapoieze sumele, desi pana acum ar fi trebuirt sa dea un "semn de viata".
Va constituiti parte civila pentru a recupera banii si instanta va decide in consecinta.
Da pai a trecut ceva vreme,am vorbit mai devreme cu politistul zice ca face cercetare ,nenorocitul se ascunde bine,daca nu al gaseste eu cand trebuie sa ma duc la tribunal,daca cerceteaza asta 3 ani se prescrie datoria,auzi o fi mai bine daca ma duc eu sa al caut.
Aceasta "chitanta de mana" constituie un inceput de dovada si este bine ca macar aveti un inscris, chiar daca sub semnatura privata.
Ar fi bine sa mergeti la un executor judecatoresc si sa solicitati emiterea unei somatii de plata, catre persoana in cauza. Probabil ca nu va da curs acestei somatii asa ca veti depune o cerere de chemare in judecata pentru recuperarea "imprumutului". Va trebui sa achitati o taxa de timbru de 400 si ceva lei si un timbru judiciar de 3 lei.
In cererea catre instanta, in afara de chitanta va trebui sa mentionati si celelalte probe de care intelegeti sa va folositi, cum ar fi: inscrisuri (copia cartii de identitate), martori (cei prezenti la pomana porcului care au vazut cand ati dat banii) si interogatoriul paratului.
Dupa ce obtineti o hotarare irevocabila si paratul tot nu achita, apelati din nou la un executor judecatoresc. Daca nici de data aceasta nu plateste, cereti executarea silita a veniturilor sau bunurilor: salariu, cont bancar, casa, masina, etc.
Puteti solicita cheltuieli de judecata.
Nu se prescrie in 3 ani. 3 ani aveti dreptul sa va adresati instantei, apoi termenul nu se ia in considerare daca judecata tine 5 ani, ca de ex.

Dupa terminarea judecatii, va trebui din 3 in 3 ani sa faceti demersuri pt. recuperarea sumei de bani.

Sper ca nu i-ati cerut dobanda in acte ? Ca atunci o bai... adica sa ziceti ca ii dati 5000 lei cu dobanda de 5% sau sa va dea inapoi 6 000 lei...
Ultima modificare: Luni, 21 Ianuarie 2013
nebunel18, utilizator
Suma este ceva mai mare,mult mai mare,persoanele tepuite sunt mai multe,nenorocitul a profitat de increderea noastra si a disparut,detinem inscrisuri de mana,actele in original ale teparului,banuim ca nu are nici un bun material trecut pe numele lui,banuim ca are o sora,unul dintre parinti este decedat...
Intrebare atunci cand se ajunge la executare se poate face o succesiune fortata dupa care sa se treaca la vinderea bunurilor cuvenite din succesiune,asta pentru a recupera ceva...

Alte discuții în legătură

Bani imprumutati addrianno addrianno buna..va cer ajutorul intr-o situatie delicata.am imprumutat o suma de bani unui '' prieten'' cel putin asa il consideram.din pacate acum refuza sa mi-i ... (vezi toată discuția)
Recuperare datorie bog_m bog_m buna ziua.am da bani la cineva si nu prea mai are de gand sa mii dea,cu toate ca am act de mana facut cu el,problema e ca,i-am mai dat niste msg de ... (vezi toată discuția)
Cerere chemare in judecata danny20164 danny20164 1-in cazul in care creditorul nu si-a achitat datoriile fata de debitor,inainte de a face cererea de chemare in judecata,mai este nevoie de a-i trimite somatie ... (vezi toată discuția)