- am de completat efectiv salariati la 31.12.2012;
Se trece numarul de salariati existenti la data 31.12.2012 .. adica, cei activi si cei care au c.i.m. suspendata
- numarul mediu al salariatilor ( cum se calculeaza???;
Art. 5 din Legea nr.346/2006:
(1) Numărul mediu de salariaţi corespunde numărului mediu de persoane angajate în întreprindere în cursul anului, determinat pe bază lunară.
(2) Numărul mediu de salariaţi reprezintă media aritmetică simplă rezultată din suma efectivelor zilnice de salariaţi din luna respectivă - inclusiv zilele de repaus săptămânal şi sărbătorile legale -, împărţită la numărul total de zile calendaristice. Pentru fiecare zi de repaus săptămânal sau sărbătoare legală se vor lua în calcul efectivele de salariaţi din ziua lucrătoare precedentă, cu excepţia persoanelor al căror contract individual de muncă a încetat în acea zi.
(3) În efectivele zilnice de salariaţi avute în vedere la calcularea numărului mediu de salariaţi se includ salariaţii temporari care lucrează în baza unui contract de punere la dispoziţie încheiat între întreprindere şi un agent de muncă temporară, pe durata acestui contract.
(4) Salariaţii cu program de lucru corespunzător unei fracţiuni de normă vor fi incluşi în numărul mediu, proporţional cu timpul de lucru prevăzut în contractul individual de muncă cu timp parţial.
(5) La calcularea numărului mediu anual de salariaţi nu se au în vedere salariaţii pentru perioada în care contractul individual de muncă al acestora este suspendat conform prevederilor legale.
(6) Nu vor fi introduse în numărul mediu scriptic salariatele aflate în concediu de maternitate.
- sume brute din fondul de salarii?
sumele brute plătite din fondul de salarii (excl. sumele compensatorii), inclusiv plata lunară a managerilor sau, după caz, indemnizaţia brută a administratorilor sau premii de performanţă acordate acestora, potrivit contractelor de management, de administrare, de mandat sau de performanţă, încheiate, potrivit legii:
- salariile de bază brute corespunzătoare timpului efectiv lucrat în program normal şi suplimentar (inclusiv indexări, indemnizaţii de conducere, salarii de merit şi alte drepturi care - sporurile şi indemnizaţiile acordate sub formă de procent din salariul de bază brut sau sume fixe;
- sumele plătite pentru timpul nelucrat (concedii de odihnă, de studii, pt. zile de sărbători, evenimente familiale deosebite, deces etc. prevăzute în contractele colective de muncă);
- indemnizaţiile pentru incapacitate temporară de muncă, cauzată de boli obişnuite sau de accidente în afara muncii, boli profesionale şi accidente de muncă plătite din fondul de salarii (excl. sumele plătite din bugetul asigurărilor sociale de stat), potrivit Lg. nr.263/2010 privind sistemul unitar de pensii publice cu completările şi modificările ulterioare;
- premiile în cursul anului şi anuale sub diferite forme din fondul de salarii, al 13 - lea salariu etc.;
- drepturile în natură acordate salariaţilor sub formă de remuneraţie;
- alte sume plătite din fondul de salarii potrivit legii sau conform contractelor colective de muncă (prima de vacanţă pentru anul în curs, prime pentru îmbrăcăminte, aprovizionare de iarnă etc).
Din sumele brute plătite din fondul de salarii sunt excluse:
- sumele compensatorii plătite din fondul de salarii sau prin ordonanţă în cazul desfacerii contractului de muncă, ca urmare a restructurării întreprinderii;
- sumele plătite retroactiv ca urmare a câştigării în instanţă a drepturilor băneşti pentru primele de vacanţă şi a unor sporuri aferente anilor anteriori;
- drepturile salariale plătite retroactiv salariaţilor pentru anii anteriori celui de referinţă (cu excepţia premiului anual şi al celui de vacanţă corespunzător anului precedent).
- sume brute platite din profitul net?
aici se include şi suma corespunzătoare cotei managerului sau administratorului. Se exclud dividendele plătite din profitul net.
- sume brute platite din alte fonduri?
- drepturile în natură (sub formă de produse, chirie, combustibil, energie, transport, etc.) şi ajutoarele băneşti care se acordă în baza unor acte normative, precum şi stimulentele acordate dintr-un fond constituit prin aplicarea unui procent din sumele obţinute din valorificarea de bunuri confiscate, sau din penalităţi provenite din sumele încasate prin executare silită potrivit Codului de procedură fiscală, din cele încasate în cadrul procedurii de reorganizare judiciară şi faliment, alte stimulente acordate în afara fondului de salarii, în baza actelor normative în vigoare, precum şi valoarea nominală a tichetelor de masă acordate conform Lg. nr.142/1998. Se exclud sumele plătite retroactiv pentru anii anteriori. Nu se includ sumele din FNUASS.
[ link extern ]