Buna ziua. Am o problema asa ca am sa trec direct la subiect. Am cumparat un apartament, am facut cadastrul si intabularea. Va rog sa-mi spuneti cum aflu daca acel apartament este in litigiu la tribunal sau pus garantie la banci.Va multumesc.
pai cand l-ati cumparat, vi s-a eliberat un extras de la OCPI. Presupun ca in actele de vanzare - cumparare se arata ca e liber de sarcini. Eventual mai cereti un extras de informare de la OCPI. Aceasta va va lamuri daca exista ipoteci, alte sarcini sau daca s-a inscris vreun litigiu.
Exista si posibilitatea existentei unui litigiu fara sa fie inscris in CF. Singurul lucru pe care puteti sa il faceti este sa cautati pe portal.just.ro la instanta arondata localitatii apartamentului litigii dupa numele vanzatorului.
In orice caz, daca ati cumparat apartamentul cu buna credinta, aveati extras de informare in care nu aparea niciun litigiu sau sarcina si nici nu aveati de unde sa aflati, aveti pozitia tertului subdobanditor de buna credinta si nu mai puteti pati nimic.