avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1649 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii şi fundaţii, într-un ... Infiintare Asociatie
Discuție deschisă în Asociaţii şi fundaţii, într-un cuvânt: ONG-uri

Infiintare Asociatie

Buna ziua! Doresc sa imi deschid o asociatie si as vrea sa imi spuneti care sunt exact pasii de realizare a acesteia.
Cel mai recent răspuns: elsa579 , utilizator 19:26, 11 Februarie 2009
-rezervare denumire MJ, depunere capital social, minim 600 lei, act constitutiv, statut, act de spatiu pentru sediu, cerere de inregistrare la Judecatoria sediului Asociatiei, timbraj 19 lei-, timbru judiciar de 0,3 lei.
Legislatie relevanta 0G 26/2000 republicata si modificata.
Succes
este nevoie de:

- act constitutiv si statutul asociatiei, in forma autentica sau atestata de un avocat.
- un aport in natură şi/sau în bani al asociaţilor în valoare de cel puţin un salariu minim brut pe economie, la data constituirii asociaţiei
- cerere de înscriere a asociaţiei în Registrul asociaţiilor şi fundaţiilor aflat la grefa judecătoriei în a cărei circumscripţie teritorială urmează să-şi aibă sediul.
-actele doveditoare ale sediului şi patrimoniului iniţial;
- dovada disponibilităţii denumirii eliberată de Ministerul Justiţiei sau, după caz, refuzul motivat al eliberării acesteia.

Succes.
Gasiti aici un ghid pentru infiintarea unui ONG
[ link extern ]
Va multumesc tuturor pentru rapiditate si detaliile oferite!:love::wave:
Pe langa ce v-au spus distinsii domni, aveti nevoie de inca cel putin 2 persoane (fizice sau juridice) cu care sa aveti un scop comun si care sunt dispuse sa investeasca timp, multi baii si relatiile lor pentru indeplinirea scopului pentru care va fi infiintata asociatia.

Mult succes!:wave:

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Infiintare ong ioanina_dima ioanina_dima Buna ziua! Ma poate ajuta cineva cu un model de cerere de infiintare a unei asociatii? Multumesc! (vezi toată discuția)
Inregistrare asociatzie (ong) movimpact movimpact Doamne-ajuta! Fiind in curs de inregistrare a unei asociatzii (ONG), risc sa fiu lovit de doua probleme: - in primul rind, mi se cere dovada constituirii ... (vezi toată discuția)
Cetatean strain , ong , sponzorizari , fonduri de la stat . Andrei Keszeg Andrei Keszeg Buna ziua ! in vederea infiintarii unui ONG in Romania , ca cetatean strain , as avea in prealabil citeva intrebari la dumneavoastra : 1 - este posibil ... (vezi toată discuția)