avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 605 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Succesiune notar sau succesiune instanta ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Succesiune notar sau succesiune instanta judecãtorie????

Bunicul şi bunica sunt morti. Bunicul avea titlu de proprietate pe 3,5 ha din care 0,5 ha intravilan pe care se afla si casa batraneasca. Au avut 7 copii. Doi sunt morti. Unul din cei decedati este mostenitor pe casa batraneasca şi pe 2,5 ari de teren.
Ceilalti fraţi tin pamantul de pe titlul bunicului fara acte. Vrem sa facem succesiunea.
Soţia fratelui decedat nu vrea sa merga sa scoata Anexa1. De ce i se dă doar ei acest drept de a merge sa ia anexa 1? Ceilalti frati ramasi in viata nu pot face acest lucru? Cum putem face succesiunea in acest caz? Prin instanta? E scumpă succesiunea prin instanta?

Cel mai recent răspuns: danflisc , utilizator 23:14, 27 Septembrie 2015
succesiune sau mostenirea se poate dezbate la notar numai daca va intelegeti si totul este clar, altfel nu se poate si in acest caz va trebui sa apelati la instanta de judecata
Daca mostenitori nu cad de acord si nu se inteleg sa imparta de buna voie bunurile din masa succesorala, partajul nu se poate face la notar. Va fi necesar sa apeleze la instanta de judecata deschizand un proces de partaj judiciar. Costurile depind de bunurile incluse in masa succesorala, ce valoare au aceste bunuri.
toti ceilalti frati sunt de acord cu impartirea numai ca sotia unui frate decedat nu merge sa scoata anexa 1 de la primarie, fara de care actiunea la notar e imposibila...
Se pare ca veti ajunge la instanta.
Succesiunea la instanta nu este mai scumpa decat cea la notar.
Depinde insa si ce avocat va veti angaja.
Aceasta ar fi singura diferenta.
Intrebati notarul cat va costa si apoi intrebati un avocat pentru a afla in concret.
In cazul in care nu va intelegeti cu mostenitorii in privinta impartirii bunurilor puteti incerca aplanarea conflictului si cu ajutorul unui mediator!

Alte discuții în legătură

Revenire la dezbatere succesiune doar pentru unul din bunuri carmenbucur carmenbucur Revin in forum : se vrea dezbaterea succesiunii dupa bunici intre cei 3 frati ai mamei si noi, mostenitorii mamei( eu si fratele meu avem succesiunea ... (vezi toată discuția)
Acord mediere partaj succesoral mihaelamihaela1234 mihaelamihaela1234 Acordul de mediere intre doi frati si singurul mostenitor al celui de-al treilea se poate face daca acesta din urma nu are certificat de mostenitor si nici nu ... (vezi toată discuția)
Cum pot sa dezbat succesiunea dupa sot? DIX DIX Buna.As dori sa dezbat succesiunea dupa sotul meu . In urma mortii sotului meu mi-a lasat testament prin care se mentioneaza ca mostenesc toate bunurile mobile ... (vezi toată discuția)