avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 204 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale bunuri societate radiata
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

bunuri societate radiata

Societatea apare radiata : art.5(3) din L314/2001 (nemajorare capital din martie 2002.
Ce se intampla cu bunurile societatii? Se considera bunuri abandonate?
Cel mai recent răspuns: Smart Contab Expert S.R.L. , Contabil 22:27, 10 Februarie 2009
Probabil ca da, mai ales daca avea unic asociat
problema este ca aceasta societate plateste impozit pe cladiri desi juridic nu mai exista din 2002...
Foştii asociaţi , după radierea societăţii, devin coproprietari asupra bunurilor nelichidate.
Nici Legea nr. 31/1990 şi nici Legea nr. 85/2006 nu reglementează însă acest partaj, motiv pentru care devin aplicabile dispoziţiile Codului civil referitoare la contractul de societate. Potrivit art. 1531 C. civ. dispoziţiile referitoare la contractul de societate se aplică şi societăţilor comerciale, în măsura în care nu sunt contrare legilor şi uzurilor comerciale, , iar art. 1 alin.2 C.com. dispune că, acolo unde legea comercială nu dispune se aplică legea civilă şi , în fine, art. 149 din Legea nr. 85/2006 face vorbire de completarea acestei legi, în măsura compatibilităţii lor, cu prevederi ale Codului de procedură civilă, Codului civil şi Codului comercial.
Art. 1530 C.civ. face trimitere pentru împărţeala averii societăţii între asociaţi la regulile privind împărţeala moştenirii, la forma acesteia şi la obligaţiile ce rezultă între moştenitori.
Cred cfoştii asociaţi care , după radierea societăţii, devin coproprietari asupra bunurilor nelichidate.
Lege nr. 314/2001 spune altceva...

Art. 7. - În cazul în care bunurile imobile şi mobile din patrimoniul societăţilor comerciale prevăzute la art. 1 nu au intrat în proprietatea altor persoane până la data dizolvării de drept ori în cadrul procedurii lichidării, sunt aplicabile, după data radierii societăţilor comerciale, dispoziţiile art. 477 din Codul civil.
__________
Din moment ce societatea, fiind radiata, nu exista din punct de vedere juridic, cum poate plati impozit?
sunt de acord cu dvs, dar primaria de unde sa stie?Ea incaseaza banii si gata...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Satutul imobilului dupa radierea de catre rc a srl cu asociat unic in 2002 pe l 341 cascatu cascatu RC a radiat societatile care nu au completat capitalul social in intervalul cerut de lege. tinand cont ca e vorba de srl cu asociat unic la acea data nu se ... (vezi toată discuția)
Firma radiata -art.5(3) din l314/2001 - cu proprietati imobile dariux dariux Buna seara, Am avut o firma la care am fost asociat, in 2002 firma a fost radiata (art.5(3) din L314/2001 ) -dar prin anul 1998 am cumparat un teren, ... (vezi toată discuția)
Art. 7 lg. 314/2001 - dizolvare sa ncsmihaela ncsmihaela Astept un sfat de la cei care s-au mai lovit de o astfel de problema. Apartament dobandit prin contract de vanzare-cumparare de SA, inainte de aparitia ... (vezi toată discuția)