avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 924 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Mostenire renta viagera
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Mostenire renta viagera

Buna ziua!
Am mai postat un mesaj asemanator si saptamana trecuta insa nu am primit nici un raspuns asa ca revin.
Soacra mea a decedat in luna decembrie 2012 si are ca urmas sotul si doi copii.
Printre bunurile ce fac parte din masa succesorala este si o renta viagera pentru un teren agricol. Intrebarea este daca sotul mostenitor poate ridica renta viagera inainte de efectuarea succesiunii (eventual cu declaratie din partea copiilor decedatei ca renunta la dreptul asupra rentei viagere)?
Daca sotul meu, unul din mostenitori ar da o astfel de declaratie l-ar afecta la succesiune in sensul ca ar pierde partea de mostenire ce i se cuvine dupa decesul mamei?!
Va multumesc si astept raspuns cat de repede.
Cel mai recent răspuns: Ojovan Gabriela , utilizator 15:19, 21 Ianuarie 2013
renta viagera nu se mai poate cere dupa decesul doamnei. Se poate cere maxim renta viagera pana cand a murit, de catre mostenitori.
Pai despre asta era vorba: suma aferenta anului 2012 care oricum se platea in 2013. Intrebarea era : se poate ridica doar de catre sotul mostenitor fara efectuarea succesiunii in prealabil?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mostenire renta viagera Ojovan Gabriela Ojovan Gabriela Buna ziua! As dori sa ma lamuriti intr-o problema: soacra mea a decedat in luna dec. 2012 si are 3 mostenitori: sotul si doi copii. Printre bunurile ce ... (vezi toată discuția)