avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 964 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Insarcinata in concediu de crestere copil
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Insarcinata in concediu de crestere copil

Buna ziua!Sunt in concediu crestere copil si doresc sa fac al doi-lea copilas.Baietelul meu face 2 ani in luna octombrie. Daca raman insarcinata acum ar trebui sa nasc tot in octombrie.Intrebarea este: daca nasc in octombrie sau in noiembrie, mai beneficiez de indemnizatie crestere copil? Concediul de crestere copil ar fi de un an sau pot opta tot pentru 2 ani? Angajatorul are dreptul sa ma dea afara? (mentionez ca lucrez intr-o institutie de stata) Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: s.c. MIRA ECO GROUP s.r.l. , Consultant protectia mediului 22:05, 25 Ianuarie 2013
Buna ziua!
Veti putea beneficia de CCC, pe perioada de 1 sau 2 ani, dupa cum alegeti d-voastra. Daca nasteti inainte de terminarea primului concediu veti solicita angajatorului prelungirea suspendarii CM pt efectuarea celui de-al doilea concediu si veti intra din CCC1 in CCC2; pe perioada incare se suprapun, veti beneficia de o indemnizatie suplimentara de 600 ron/ luna (sper sa fi retinut bine suma).
Daca nasteti dupa terminarea CCC1 faceti cerere de incetare a suspendarii CM, va intoarceti la munca si, eventual (depinde de ce varsta va avea sarcina) depuneti cerere de intrare in concediu de sarcina si lauzie si apoi intrati in CCC2.
Angajatorul nu are dreptul sa va dea afara in perioada in care va intoarceti la munca, decat din motive neimputabile d-voastra (ex. faliment, ca se cam poarta acum, dar la stat...mai greut....) si nu are cum sa va refuze prelungrea suspendarii CM pt efectuarea CCC2.
Va multumesc pentru raspuns!
shanty a scris:
...depuneti cerere de intrare in concediu de sarcina si lauzie...

1. Nu se face cerere pentru intrare in concediul de maternitate (126 de zile = sarcina si lauzie = pre si postnatal) ci se prezinta angajatorului direct certificatele de concediu de maternitate.

2. Va dati seama ce bucurie ar fi pe angajatori sa fie o mamica la mana lor, sa aprobe ei sau sa nu aprobe concediul de maternitate?
Ultima modificare: Vineri, 25 Ianuarie 2013
Valeriu TUDOR, Consultant resurse umane
Chiar ca ar fi o bucurie....bine ca macar de asta sunt privati....:)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Gravida in concediu crestere copil amandrolina amandrolina Buna ziua,am si eu o nelamurire legata de obtinerea indemnizatiei pentru un al doilea copil atata timp cat sunt inca in concediu de maetrnitate cu primul ... (vezi toată discuția)
Concediu de crestere a copilului laura333 laura333 am un baietel care pe 19 oct implineste 2 ani, tb sa nasc un alt baietel in jurul aceleiasi date, intrebarea mea ar fi: daca nasc pe 19 oct, intru direct in ... (vezi toată discuția)
Concediu crestere copil pentru al doilea copil dutcaandrea dutcaandrea Buna ziua as dori daca se poate raspuns la o intrebare din data de 23 mai 2015 sant in concediu de maternitate pe perioada de 2 ani cu toate formele legale ... (vezi toată discuția)