avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 905 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe venit, ... plata la casa de sanatate
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe venit, CAS, CASS

plata la casa de sanatate

Buna ziua ,

in anul 2008 am avut un mic venit din asigurari si pensii private pilonul II lucrand cu contract de colaborare cu o firma de brokeraj si acuma mi-a venit o instiintare de la casa de sanatate sa depun o declaratie in termen de 15 zile ,este normal sa vina acuma dupa atata timp eu stiu ca dupa cinci ani se prescrie, cand ar fi acest termen ?mentionez ca nici unul din colegii mei n-au platit la sanatate pentruca noi eram odata asigurati de la serviciu si n-am stiut ca mai trebuie sa platim odata.Ce este de facut?

Va multumesc!!!
Cel mai recent răspuns: Daniela Bolog , Consultant credite si finantari 14:15, 21 Ianuarie 2013
In cazul in care a fost platita contributia pentru CAS, veti face dovada achitarii acesteia.In privinta prescrierii, este operabil termenul de 5 ani, care incepe sa curga de la 01 ianuarie a anului urnator celui in care a luat nastere dreptul de a pretinde suma. Cu alte cuvinte, termenul este calculat de la 01.01.2009, iar prescriptia se implineste la data de 01.01.2014
Codul de procedura fiscala spune limpede ca dreptul de a cere executarea silita a creantelor fiscale (inclusiv daca e vorba de contributia la sanatate neachitata de pensionari sau o amenda) se prescrie in termen de 5 ani de la data de 1 ianuarie a anului urmator celui in care a luat nastere acest drept.In consecinta inca nu s-a prescris creanta dvs., v-au prins pe ultima suta.
Din pacate nu aveti cum sa evitati plata acestei creante.Cel mai bine este sa va adresati CJAS pentru acest lucru si sa discutati cu ei o eventuala esalonare a creantei.
Plata acestora se face la administratia financiara de care apartineti.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cass pentru chirii ghiurymax ghiurymax Unchiul meu a decedat în luna august,el realiza venituri dintr-o chirie din anul 2008 fiind cu toate plățile la zi pînă azi , pentru eliberarea unui ... (vezi toată discuția)
In cat timp se prescrie datoria? Ana_38 Ana_38 Am primit de la finante o decizie referitoare la obligatii de plata - 2 lei. M-am dus sa o platesc , dar am aflat ca aceasta suma reprezinta doar dobanda ... (vezi toată discuția)
Prescriptie datorie auto ContSters280210 ContSters280210 Nu am platit la financiar impozitul la masina din 2008. Acum, dupa 5 ani se poate prescrie datoria sau nu? Va multumesc, anticipat! (vezi toată discuția)