avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 960 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Recuperare salarii restante
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Recuperare salarii restante

Buna ziua,

Sunt in urmatoarea situatie: in august 2011 a incetat contractul individual de munca prin concediere colectiva - firma inchidea punctul de lucru. In acel moment firma mai avea de platit salariile din lunile mai - august 2011. I-am dat in judecata, am castigat procesul, prin urmare am sentinta. Toata povestea cu tribunalul a durat mai bine de jumatate de an, timp in care firma in cauza a intrat in insolventa. Ce as putea sa fac mai departe? As mai avea sanse sa imi recuperez banii?
Multumesc foarte mult!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 14:12, 3 Aprilie 2013
Inscrieti-va in masa credatala, iar suma restanta o veti recupera din insolventa firmei.
Potrivit legii 85/2006 privind procedura insolventei, creantele salariale se inscriu DIN OFICIU in tabelul obligatiilor, de catre administratorul judiciar, pe baza evidentelor contabile ale debitorului insolvent, nefiind nevoie ca salariatul sa depuna declaratie de creanta.
Prin urmare, cel mai bine pentru salariat ar fi sa verifice tabelul preliminar al obligatiilor si, ulterior, pe cel definitiv, pentru a se asigura ca a fost inscris.
Daca nu a fost inscris, poate formula contestatie. In practica, insa, salariatii iau legatura cu administratorii judiciari, care ii inscriu fara nicio problema in tabele.

Tabelul preliminar al creantelor mi-a fost trimis de administratorul judiciar, impreuna cu o convocare la Adunarea Creditorilor. Eu le-am trimis raspunsul prin fax si de atunci nu mai stiu nimic. Mai pot folosi in momentul de fata sentinta judecatoreasca pentru a-i executa silit? Fostul meu sef mi-a transmis ca sunt slabe sanse sa imi recuperez banii, insa nu pot sa ma incred in el...
Luati legatura cu acesta si vedeti daca s-a intocmit tabelul final ... nu prea aveti ce sa executati
Revin cu problema ridicata - am contactat administratorul judiciar al firmei si mi-a comunicat ca firma a intrat in faliment doar ca inca nu au sentinta. Urmeaza sa se evalueze bunurile ca apoi sa se plateasca salariile restante, conform tabelului obligatiilor. Asta se intampla la inceputul lunii februarie. Am mai sunat in martie si am primit acelasi raspuns. Chiar nu pot sa fac ceva pentru a grabi lucrurile? Mi-e teama ca nu o sa imi mai primesc banii...

Alte discuții în legătură

Ce sanse am sa imi recuperez salariile restante in instanta? camelia_30 camelia_30 P.S.Am lucrat la o firma si nu am primit salariu pe 3 luni.acum firma a intrat in insolventa si eu vreau sa-i actionez in judecata:am vb cu un avocat si ... (vezi toată discuția)
Recuperare salarii de la firma in insolventa antoniaantonia antoniaantonia Va rog sa imi spuneti cum poate o persoana, fosta salariata, sa afle care este continutul tabelului preliminar al creantelor pentru o firma care a intrat in ... (vezi toată discuția)
Recuperare salariu nixnix nixnix buna seara am o intrebare privind un salariu restant ,mentionez ca pana la data de 27 decembrie am fost angajata la o firma care acum a intrat in procedura ... (vezi toată discuția)