Buna ziua!
Am o neclaritate.M-am angajat de cateva zile la o firma Si aici am constat :s-au acordat tichetele de masa pe anul 2012,si fosta colega a spus ca a uitat (pur si simplu) sa le supuna impozitului de 16%.Si le-a operat in noiembrie si decembrie.pentru 7 luni.este evaziune fiscala?
valoarea impozitului este 9702 x 16% = 1552 impozit pe care zice ca l-a omis.
Va multumesc.
Nu poate fi vorba de evaziune fiscala. Impozitul datorat pentru aceste tichete de masa ,dupa cum afirmati,a fost retinut in lunile noiembrie si decembrie,urmand a fi trecut si in Declaratia 205 cu termen la 28.02.2013..In cel mai rau caz,la depistarea acestor neconcordante,se vor calcula dobanzi si penalitati de intarziere,in baza art.119 din Codul de procedura fiscala.
este vorba despre tichete primite din luna iunie pana in noiembrie+ decembrie,si s-a retinut impozit pentru ele in luna noiembrie si decembrie.va multumesc oricum pentru raspuns.Dumnezeu sa va dea numa' bine.
Tichete de masa
Margareta_y
Va rog sa-mi spuneti daca legal poate angajatorul sa plateasca impozitul la tichetele de masa ca sa nu le mai bagam in statul de plata deoarece ii diminiueaza ... (vezi toată discuția)