avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1092 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... ultrajul
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei penale - reguli, acte, termene, căi de atac

ultrajul

va rog din suflet daca puteti sa imi dati un sfatin urmatoarea problema:sotul meu a avut o altercatie cu un prieten acesta chemand politia.Politisti s-au purtat cam abuziv si anume l-au incatusat pe sotul meu si l-au condus la sectia de politie aplicandui si o corectie pe drumul spre sectie .Sotul meu fiind incatusat ca sa se apere l-a muscat pe unul din politisti de umar si pe altul de deget.Ulterior politisti in cauza au declarat ca l-au incatusat pe drum acest lucru nefiind adevarat fiindca l-au incatusat pe loc si am si martori in acest sens si au dezvoltat si o poveste cum ca s-a opus retinerii si ca sotul meu conducea o masina si l-au urmarit fapt care nu este adevarat si am martori in acest sens.Sotul meu era pieton in momentul in care l-au oprit politisti si a recunoscut la procuratura ca i-a muscat .Va rog cum pot lupta impotriva lor tinand cont ca a inceput procesul cu acestia.Am avocat dar acesta crede ca sotul meu ar scapa mai ieftin daca ar accepta procedura simplificata.Eu insa nu vreau sa recunoasca ceva ce nu a facut doar ptr ca politia are un cuvant in plus in fata sotului meu care e recidivist VA ROG DATI-MI UN SFAT
Cel mai recent răspuns: Patrick_ , utilizator 20:50, 22 Ianuarie 2013
Dar tocmai aţi afirmat faptul că soţul dvs. a recunoscut că i-a muşcat pe poliţişti.Deci oricum a recunoscut, trebuie doar să poată demonstra faptul că a fost abuzat de poliţişti, astfel , se pot reţine unele circumstanţe atenuante , provocarea, etc. , iar pe lângă faptul că ar beneficia de reducerea cu o treime a limitelor de pedeapsă dacă ar merge pe procedura specială a recunoaşterii , s-ar mai reţine şi atenuante.Dacă nu se va putea apăra, în sensul că atunci când a fost ridicat era pieton şi nu se afla la volan, că a devenit agresiv ca urmare a agresării sale de către poliţişti, ar putea să fie mai rău, iar faptul că există şi starea de recidivă, ar conduce la aplicarea unei pedepse majorate şi a unui spor.
este adevarat faptul ca ia muscat restul nu .credeti ca procedura simplificata i-ar aduce o pedeapsa mai mica si daca as vrea sa ma judec cu ei in continuare si sa aduc martori as avea mai mult de pierdut? multumesc
Eu zic să ascultaţi de sfatul apărătorului ales, fiindcă ştie ce este mai bine pentru clientul său.Eu sunt de aceeaşi părere cu dumnealui, anume că procedura simplificată ar fi mai avantajoasă. Dvs. chiar dacă aduceţi martori , dacă aceştia nu pot combate probele lor, nu veţi reuşi o scădere a pedepsei. Faptul că deja şi-a recunoascut fapta , din punctul meu de vedere, va fi avut în vedere ca circumstanţă atenuantă.
sa zicem ca alege procedura simplificata dar asta inseamna sa recunoasca si ca a condus baut si a fugit cu masina de politisti si ca a refuzat recoltarea de probe biologice fapte care nu sunt adevarate el era pieton si a refuzat fiindca nu aveau motive sa ii ceara acest lucru dupa procedura simplificata cum poate sa mai demonstreze acest fapt?si care ar fii cea mai mare pedeapsa la care sa se astepte dupa procedura simplificata?asa in linii marii? multumesc mult ptr sfaturi
Trebuie să recunoască toate faptele consemnate în rechizitoriu, dar nu obligatoriu şi încadrarea juridică a acestora.( Incadrarea juridică se referă la articolul din legea penală care descrie o anumită infracţiune).
Nu ştiu să vă spun la ce pedeapsă să se aştepte, fiindcă sunt multe necunoscute , iar aici nimeni nu poate ghici pedeapsa, dar ţinând cont de limitele de pedeapsă care în caz de ultraj pot fi undeva la 3 ani, conducerea sub influenţa alcoolului undeva între 1 şi 5 ani, plus refuzul de recoltare, deja înseamnă un concurs de infracţiuni, plus starea de recidivă , unde ar putea exista un spor de pedeapsă , în opinia mea, cu toată recunoaşterea, nu poate primi o pedeapsă sub 3 ani.

Alte discuții în legătură

Refuzul recoltarii probelor biologice de catre politist cristalina cristalina in urma testării a avut o concentratie de alcool in aerul expirat de 0,86. A refuzat recoltarea probelor biologice. După ce a constientizat gravitatea ... (vezi toată discuția)
Abuz in serviciu - suspendare permis de conducere GabrielP90 GabrielP90 Buna ziua, Saptamana trecuta ma aflam cu masina in parcarea unui magazin, motorul oprit, cheile in buzunar cand a oprit un echipaj de politie in spatele ... (vezi toată discuția)
Recuperare permis cosminfurdean cosminfurdean Buna ziua, In data de 29.04.2011 am avut un accident minor cu masina personala la volanul careia se afla un prieten de-al meu. Accidentul a fost cu o masina ... (vezi toată discuția)