Locuiesc intr-un apartament cu 2 camere inchiriat de mai mult de 5 ani .. Recent am decis sa inchiriez la randul meu una din camerele apartamentului unui student. De comun acord am decis ca plata chiriei sa se faca anticipat pe 3 luni incheind in acest sens si o chitanta de mana.Recent, datorita deselor problemelor pe care mi le-a creat, i-am pus in vedere baiatului ca in termen de o luna sa isi gaseasca o noua gazda.
El achitase conform ultimei chitante incheiate de mana pana in luna Martie, iar acum mi-a cerut sa ii inapoiez restul de bani, in caz contrar spunandu-mi ca ma va actiona in instanta.. Intrebarea mea este.. CE VALOARE ARE ACEA CHITANTA DE MANA? si.. daca sunt obligat sa ii restitui acestuia suma pe care o solicita..
Mentionez ca intre noi nu s-a incheiat niciun contract scris...
O parere avizata in domeniul juridic mi-ar fi de mare ajutor... Va multumesc anticipat!
Aceea chitanta de mana, in functie de continutul ei, are valoarea unui inscris sub semnatura privata sau un inceput de inscris. Acest inscris poate sa fie folosit ca proba in instanta. Cred ca ar fi cel mai bine sa va intelegi cu aceea persoana si sa ii restituiti suma pe care o solicita.