avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 235 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită poprire cu executare silita
Discuție deschisă în Executare silită

poprire cu executare silita

O unitate bugetara (u.b.) are poprire pe conturi, inclusiv la banca la care are deschis contul de salarii din care se vireaza banii in contul fiecarui salariat.Banii nu au fost platiti. In schimb instanta emite o hotarare de suspendare a executarii.Dupa 6 luni de la somatia de plata facuta de BEJ, banca a blocat contul de salarii Intrebarea este:Banca in calitate de tert poprit poate sa blocheze contul de salarii desi exista suspendarea de la executare a popririi? Banca in momentul popririi nu cunostea existenta suspendarii. Desi a fost informata ulterior cu adresa de care u.b. si cu copie dupa suspendare banca nu a deblocat banii.Cat de corect a actionat banca in conditiile in care a poprit 100% banii cu destinatie precisa adica salarii?Adica pe hartie u.b. a dat toti banii salariatilor, adica banii au fost ordonantati, si virati de trezorerie in contul de salarii din banca iar banca a blocat banii, salariatii neprimind nimic, doar fluturasul.
Ultima modificare: Luni, 21 Ianuarie 2013
Catalin2010, utilizator
Cel mai recent răspuns: Catalin2010 , utilizator 19:02, 28 Ianuarie 2013
Este un abuz, indiferent de stadiul in care se afla procesul de executare, sumele de bani destinate platii salariilor nu se executa. Chiar daca pe contul respectiv a fost constituita poprire, pe baza documentelor legale (stat de salarii) banca are obligatia de a elibera sumele necesare platii acestor salarii.
ce daune poate cere bancii, in nume propriu, un salariat in acest caz ,avand in vedere intarzierea pe care banca a produs-o prin nevirarea drepturilor salariale in contul salariatului
Ultima modificare: Miercuri, 23 Ianuarie 2013
Catalin2010, utilizator
Nu poti sa ceri daune decat daca te adresezi instantei iar cuantumul acestora trebuie sa fie egal cu prejudiciul cauzat. De obicei se acorda dobanda legala iar in cazul de fata nu se justifica sa pierzi timp, bani si nervi pentru o suma infima.
O parte din salarii au fost deblocate de banca in prezent, iar o alta, in valoare mai mica decat prima e inca blocata.Sumele respective se afla incontul de sume consemnate. Drept urmare salariatii nu au incasat toate drepturile salariale. Banca actioneaza cu rea credinta in acest caz din punctul meu de vedere intrucat nu a deblocat toate drepturile salariale.Unitatea bugetara teoretic a platit integral salariile iar banca nu a respectat destinatia banilor.Nu se pot cere si daune de alta natura in afara dobanzii legale pentru a fi o lectie pentru banci si ca pe viitor sa nu se mai repete asemenea abuzuri?
Unitatea bugetara poate trage la raspundere unitatea bancara pentru ca nu a respectat si indeplinit obligatiile? Catre cine se pot indrepta salariatii ca sa isi cear drepturile neridicate?Poate fi si unitatea bugetara trasa la raspundere pentru neglijenta si negestionare corecta a situatiei create?
Ultima modificare: Luni, 28 Ianuarie 2013
Catalin2010, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

poprire cont - rest de salariu adrian_chivu2001 adrian_chivu2001 buna dimineata cum pot sa-mi ridic salariul de pe card daca angajatorul mi-a facut poprirea legala de 1/3 din salariu,iar executorul mi-a blocat contul.? In ... (vezi toată discuția)
Taxe si impozite - deblocare cont anotherone anotherone Buna seara. Am primit o notificare prin care mi s-a pus poprire pe contul bancar. Motivul? Amenda ratb in valoare de 250 lei. Am depus suma respectiva pe ... (vezi toată discuția)
Poprire salariu Adrian_Y Adrian_Y Buna ziua, Va rog sa ma ajutati cu o opinie referitoare la urmatoarea situatie: In urma cu un an mi s-a instituit o poprire pe salariu (30%). Aceasta ... (vezi toată discuția)